28. 11. 2023

Velenjčani pred prvo priložnostjo za napredovanje

Rokometaši Gorenja Velenja se bodo v torek, 28. novembra pomerili s švicarsko ekipo PFADI Winterthur. Zadnje gostovanje v skupinskem delu Lige Evropa bo na sporedu ob 18.45 z neposrednim prenosom na TV Arena Sport.


Trenutno se varovanci Zorana Jovičića s štirimi točkami nahajajo na drugem mestu lestvice skupine C. V skupinskem delu EHF Evropske lige bodo odigrali še dve tekmi. Prvo že ta torek proti Winterthurju, drugo pa čez teden dni v domači dvorani proti trenutno vodilnemu Sävehofu.


Velenjske ose so evropsko sezono 2023/24 odprle ravno proti švicarski ekipi. Po zmagi z rezultatom 34:26 so zabeležile prve točke v sezoni. Na prvi tekmi sta s trinajstimi obrambami in sedmimi zadetki najbolj izstopala Matevž Skok in Tilen Sokolič.


Velenjčani si lahko z zmago že krog pred koncem skupinskega dela zagotovijo napredovanje v glavni del tekmovanja. V nadaljevanje drugega najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja vodita prvi dve mesti. Črno-rumeni se bodo v primeru napredovanja v glavnem delu tekmovanja pomerili z vodilnima ekipama skupine D, ekipi Našic (HRV) in Skjerna (DAN).

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Čaka nas še ena težka in pomembna tekma, na katero se pripravljamo se kot na vsako. Upam, da smo se s tekmami v EHF Evropski ligi kaj naučili in pridobili potrebne izkušnje za ključne tekme. Ključna bo čvrsta obramba in dober ritem igre vseh šestdeset minut. Cilj je prinesti domov dve točki.˝

Emir Taletović, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Gostujemo v Švici, kjer moramo slaviti, če želimo napredovati iz skupinskega dela. Ne glede na zmago v Velenju se zavedamo, da bo tekma z gostitelji težka. Na tekmo odhajamo maksimalno osredotočeni, saj želimo osvojiti točke in napredovati iz skupine.˝