13. 2. 2024

Celjani po dvomesečnem premoru najprej v Franciji

Rokometaše Celja Pivovarne Laško po dvomesečnem premoru zaradi evropskega prvenstva v Nemčiji v sredo čaka nova tekma v skupinskem delu lige prvakov. V 11. krogu bodo gostovali v Franciji, tekma v Montpellierju se bo začela ob 20.45.


Najmlajša ekipa v ligi prvakov iz Celja na dosedanjih tekmah ni dosegla nobene zmage proti Barceloni, Veszpremu, Magdeburgu, GOG Gudmeju, Portu in Wisli iz Plocka, jeseni je na prvem medsebojnem dvoboju v domačem Zlatorogu izgubila tudi proti Montpellierju z 29:31.


Nekoč slovensko obarvani Montpellier - v tem klubu so igrali Vid Kavtičnik, Borut Mačkovšek, Jure Dolenec, Matej Gaber, Dragan Gajić, Primož Prošt in Miha Žvižej - je trenutno na tretjem mestu v močnem francoskem prvenstvu.


Član dvakratnih zmagovalcev lige prvakov v sezonah 2002/03 in 2017/18 je tudi Staš Skube, za Montpellier pa igra tudi nekdanji krožni napadalec Celja - Hrvat Veron Načinović. V tej kakovostni ekipi so tudi Šveda Sebastian Karlsson in Lucas Pellas in Brazilec Dos Santos ter nekaj imenitnih Francozov, kot so Valentin Porte, Yanis Lenne in vratar Remi Desbonnet.


"Gre za zelo močno ekipo in vemo, kaj lahko pričakujemo. Na tej tekmi nimamo kaj za izgubiti, lahko samo veliko pridobimo. Predvsem so pomembne izkušnje, ki jih ta mlada ekipa pridobi na evropskih tekmah in nam lahko potem pomagajo v nadaljevanju sezone. Montpellier je zelo dobra domača ekipa, imajo zveste privržence in zagotovo nam ne bo lahko. Mi bomo dali vse od sebe in se odločno postavili na igrišču," pred tekmo v Franciji pravi trener Alem Toskić.


"Vrača se liga prvakov. Vsi vemo, kaj v evropskem rokometu pomeni Montpellier. Gre za izredno močno in uigrano ekipo, ki ima vedno visoke ambicije v Evropi. Še pred nekaj leti so osvojili ligo prvakov. Mi gremo na tekmo neobremenjeni z željo prikazati čim boljšo predstavo. Dali bomo svoj maksimum in se borili za vsako žogo. Bomo videli, kaj bo to na koncu pomenilo," je dodal vratar Rok Zaponšek.


Drugi pari 10. kroga skupine B so GOG Gudme - Barcelona, Magdeburg - Wisla Plock in Porto - Veszprem.