14. 5. 2024

Krimovke brez praske do 29. naslova

Rokometašice Krima Mercatorja se 29. v zgodovini veselijo naslova državnih prvakinj. Sezono 1. A ženske rokometne lige so sklenile brez oddane točke. Zmagale so na vseh 20 tekmah.

Ljubljanska zasedba si je novo lovoriko zagotovila že tri kroge pred koncem Lige za prvaka, ko je bila v Ajdovščini boljša s 34:17. Z Mlinotestom, ki si je prav tako predhodno že zagotovil srebro, se je srečala tudi v zadnjem krogu in ga v sredo ugnala z 41:17.

V soboto bo v Ligi za prvaka sledil še dvoboj med celjsko zasedbo Z'dežele in Litijo, ki bo odločal o bronasti medalji. Celjankam jo prinaša zmaga, preostala možna razpleta pa tretje mesto zagotavljata Litijankam.

Že pred zadnjimi tekmami je znano, da bo iz elitne druščine izpadla novomeška Krka, za napredovanje pa se bosta na zadnji tekmi Lige za prvaka 1. B ženske rokometne lige pomerili ekipi Kopra in Ljubljane. Primorke imajo trenutno dve točki naskoka in morajo za vrnitev v 1. A ligo na sobotni tekmi v dvorani OŠ Koper (ob 18.00) osvojiti vsaj točko.
1. A ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, LIGA ZA PRVAKA, 6. KROG
Sreda, 15. maj, ob 18.10:
RK KRIM MERCATOR : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 41:17 (19:6)
Ngombele (1) in Erceg po 8; Černigoj 6, Fegic 4.
STATISTIKA

IZJAVI PO TEKMI:

Elena Erceg, rokometašica RK Krim Mercator:
"Odigrale smo zadnjo tekmo sezone, na kateri smo se držale dogovorov in smo lahko zadovoljne z visoko zmago. Drugače, kot doslej, se poletja veselimo zaradi olimpijskih iger, ki čakajo reprezentantke in bodo seveda zelo pomembna tema pred novo sezono."

Eva Ribič, rokometašica ŽRK Mlinotest Ajdovščina:
"Čestitke Krimu za zasluženo zmago. Tokrat smo bile premalo pozorne v obrambi, kar je Krim izkoristil. Tudi v napadu se nam ni poklopilo, kot bi želeli. Sedaj gremo na zaslužene počitnice in nabiranje moči za novo sezono."

Sobota, 18. maj, ob 18.00:
ŽRK Z'DEŽELE : ŽRD LITIJA

IZJAVI PRED TEKMO:

Miša Marinček Ribežl, trenerka Z'dežele:
"Zelo smo ponosni, da to sezono zaključujemo z bojem za medalje. V zadnji tekmi sezone, proti Litiji, se bomo pred domačimi navijači borili do zadnjega atoma moči, da zagotovimo novo medaljo celjskemu športu. Lepo vabljeni vsi navijači v soboto ob 18. uri v dvorano Golovec."

Manca Kogovšek, rokometašica ŽRD Litija:
"V soboto nas čaka še zadnje dejanje te sezone. Odpravljamo se k ekipi Celja, s katero se borimo za končno tretje mesto v prvenstvu. Kljub temu, da smo v tej sezoni s puncami dosegle kar nekaj zgodovinskih dosežkov za naš klub, ne gre skrivati, da si želimo doseči še enega. Osvojiti želimo tretje mesto v državnem prvenstvu. Zavedamo se, da bo tekma iz psihičnega in fizičnega vidika težka in napeta od začetka do konca. Naredile bomo vse kar je v naši moči, da sezono uspešno zaključimo. Ob tem vabim tudi vse navijače litijskega rokometa, da nas še zadnjič letos, v čim večjem številu pridete podpret v dvorano Golovec."

LESTVICA LIGE ZA PRVAKA
Ekipa Tekme Zmage Neodločeno Porazi Dani : prejeti goli Razlika Točke