9. 7. 2024

Na Rogli rokometašice zaključile prvi ciklus priprav

Ženska članska rokometna reprezentanca je na Rogli sklenila prvi ciklus skupnih priprav na olimpijske igre. Za zaključek je za zaprtimi vrati odigrala pripravljalno tekmo proti Madžarski in tekmicam morala priznati premoč z 21:31.

Slovenske rokometašice so se prejšnji ponedeljek zbrale na Štajerskem in po večtedenskem individualnem delu tudi ekipno začele priprave na bližajoči se športni veledogodek v Parizu. "Na Rogli smo imeli odlične pogoje za delo. Dekleta so prišla pripravljena, njihova telesna pripravljenost je na najvišji ravno odkar sem selektor Slovenije. Skupaj smo opravili tudi vse načrtovano," je dejal selektor Dragan Adžić.


Slovenski reprezentanci so v prvem ciklusu priprav nekoliko preglavic povzročale manjše poškodbe. "V tem trenutku že imamo zdravo ekipo, ki jo čaka nadaljevanje priprav," je še dodal Črnogorec na slovenski klopi. 


Z obračunom proti Madžarski so se slovenske rokometašice že začele pripravljati na poseben izziv, ki ga olimpijske igre prinašajo z zgodnjimi termini tekem. Uvodna in tretja tekma bosta v Parizu namreč na sporedu že ob 9. uri zjutraj, kar pomeni, da bo reprezentanca svoj dan primorana začeti veliko bolj zgodaj kot običajno. V istem terminu se je tako začela tudi torkova tekma na Rogli.


"Tekma je bila z namenom odigrana tako zgodaj. Tako je tudi prav. Moram reči, da ni bilo prehudo. Ko se enkrat prebudiš in se začneš pripravljati na tekmo, ura začetka nima posebne vloge," je o torkovem jutru povedala kapetanka reprezentance Ana Gros.


"Pred tekmo z Madžarsko smo preverili, kako bodo ob zgodnjem vstajanju delovale rokometašice na igrišču. Zelo sem zadovoljen s tem, kako so se odzvale in s kakšno energijo so vstopile v tekmo," pa je zadovoljno dodal Adžić.


Na prvi tekmi po daljšem premoru – zadnjo so odigrale še v klubskih sezonah - so Slovenke klonile z razmeroma visoko razliko. Naporni treningi so pustili določene sledi, kar se je poznalo na obeh straneh igrišča.


"Končni rezultat je posledica tega, da ima Madžarska za seboj teden ali dva rokometnih treningov več. Pri nas vse poteka po načrtih. V novem ciklusu priprav bo tudi naš rokometni del počasi začel prihajati na svoje mesto," se je na tekmo ozrl slovenski selektor.


Z optimizmom v preostanek pripravljalnega obdobja gleda tudi kapetanka. "Zagotovo je 10 zadetkov razlike previsoka razlika. A glede na dejstvo, da je bila to naša prva tekma in da smo zgrešile kar precej povsem neoviranih strelov, bi lahko rezultat bil tudi drugačen. Na tekmi je bilo tudi precej pozitivnih stvari. V obrambi bomo morale delati na tem, da bolj strnemo svoje vrste," je pristavila.


Na tekmi je selektor Adžić priložnost ponudil 17 rokometašicam. Preventivno jo je zaradi težav s kolenom v prvem ciklusu priprav izpustila vratarka Amra Pandžić. Šest golov je dosegla Gros, štiri je dodala Elizabeth Omoregie, s tremi jima je sledila Nataša Ljepoja.


Pred rokometašicami je prosta sreda, v četrtek pa se bodo znova zbrale. Isti dan bodo sodelovale na predstavitvi olimpijske reprezentance v Kopru. Konec tedna jih nato v Györu čaka nov obračun z Madžarkami. Pred odhodom v Pariz, kamor bodo odpotovale čez 11 dni, jih 17. julija ob 18.30 v Ljubljani čaka še pripravljalna tekma z Brazilkami. Z nastopi v francoski prestolnici bodo začele dan pred uradno otvoritvijo, 25. julija.

IGRALKE NA PRIPRAVAH ZA OLIMPIJSKE IGRE
Igralka Igralno mesto Rojena Višina Klub 2023/24
Ana Abina leva zunanja 1997 178 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Ema Abina levo krilo 1999 170 RK Krim Mercator
Nena Černigoj srednja zunanja 2004 171 ŽRK Mlinotest Ajdovščina
Dijana Đajić vratarka 2004 184 RK Krim Mercator
Ana Gros desna zunanja 1991 186 Györi Audi ETO KC (MAD)
Ema Hrvatin leva zunanja 2000 177 BSV Sachsen Zwickau (NEM)
Manca Jurič krožna napadalka 1995 173 RK Krim Mercator
Valentina Tina Klemenčič krožna napadalka 2002 185 RK Krim Mercator
Barbara Lazović desna zunanja 1988 183 RK Krim Mercator
Nataša Ljepoja krožna napadalka 1996 178 SCM Ramnicu Valcea (ROM)
Ema Markovič desno krilo 2003 170 ŽRK Z’dežele
Tamara Mavsar levo krilo 1991 172 RK Krim Mercator
Erin Novak leva zunanja 2002 177 Várda Kézilabda KFT Kisvárda (MAD)
Elizabeth Omoregie leva zunanja 1996 178 CSM Bukarešta (ROM)
Amra Pandžić vratarka 1989 178 CS Minaur Baia Mare (ROM)
Nina Spreitzer srednja zunanja 1998 178 RK Krim Mercator
Tjaša Stanko leva zunanja 1997 173 RK Krim Mercator
Maja Svetik levo krilo 1996 168 BT Füchse (AVT)
Alja Varagić desno krilo 1990 185 RK Krim Mercator
Maja Vojnovič vratarka 1998 180 RK Krim Mercator
ŠTAB ŽENSKE REPREZENTANCE
Dragan Adžić selektor
Branka Mijatović pomočnica selektorja
Aljaž Pavlič trener vratark
Marko Mrak trener za telesno pripravo
Marko Felja trener za telesno pripravo
Urban Brulc zdravnik
Miha Krevs fizioterapevt
Daša Tomat fizioterapevtka
Mateja Kavčič tehnična vodja
Anja Frešer vodja ženskih reprezentanc
Aljaž Močnik odnosi z javnostmi
Goran Cvijić tehnični direktor reprezentanc
PRIPRAVLJALNE TEKME PRED OLIMPIJSKIMI IGRAMI
Torek, 9. julij (Rogla):
SLOVENIJA : MADŽARSKA 21:31 (12:19)
Slovenija:
Klemenčič, Gros 6, Omoregie 4, Spreitzer, Stanko 1, A. Abina, Mavsar 2, Černigoj, Vojnovič, Ljepoja 3, Varagić 3, Đajić, Lazović 2, Svetik, Hrvatin, Abina.

Sobota, 13. julij, ob 14.45 (Györ, Madžarska):
MADŽARSKA : SLOVENIJA

Sreda, 17. julija, ob 18.30 (Ljubljana, dvorana Kodeljevo):
SLOVENIJA : BRAZILIJA