11. 12. 2006

Slovenke so se poslovile od EP na Švedskem

Slovenija – Poljska30:34 (10:18)
Göteborg - Dvorana Scandinavium, gledalcev 2500, sodnica Fernandez in sodnik Rios (oba Španija).
Slovenija: Argenti, Derčar 3, Ciora 1, Ilič, Puš 5, Derepasko 4, Kurent-Tatarovac 5, Stefanišin, Hrnjič, Sotler, Marinček, Oder 6 (3), Mihič, Frešer 6.
Poljska: Kubisztal, Jacek 1, Malczewska 3, Zaleczna, Jochymek, Damiecka 3, Kowalska 1, Majerek 9, Siodmiak 1, Polenz 4, Lacz, Kudlacz 9 (1), Wypych 3 (3), Duda.Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Poljska 8 (4).Izključitve: Slovenija 18, Poljska 6 minut.Rdeč karton: Argenti (50.).
Tudi v tretjem nastopu na EP na Švedskem so se varovanke selektorja Roberta Beguša morale sprijazniti s porazom, ki je pomenil dokončno slovo od velika tekmovanja. Igra Slovenk je bila v prvem polčasu prepočasna, tehničnih napak je bilo ogromno in kljub odlični predstavi vratarke Sergeje Stefanišin so naše ob polčasu zaostajale že za osem zadetkov.
V nadaljevanju je bilo nekoliko bolje, čeprav je Poljska v 39. minuti povedla z desetimi zadetki razlike. Zadnji juriš slovenskih rokometašic je prinesel boljšo podobo, a še vedno je bilo to premalo za popoln preobrat.
»V prvem polčasu smo naredili kar šestnajst tehničnih napak, zaostanek osmih golov pa je bilo v drugem polčasu težko uloviti. Igrali smo na vse ali nič, in dobili smo nič. Tisti, ki bo ugotovil, zakaj v vsakem prvem polčasu igramo tako slabo, bo najboljši trener na svetu. To se nam dogaja že dlje časa, in čeprav se o tem veliko pogovarjamo in analiziramo, ne pridemo do nobenih konkretnih zaključkov, saj ko pride nova tekma, se vse to samo ponovi. V tem trenutku mi ni lahko, najprej bom moral vse skupaj prespati in šele potem se bom odločil glede mojega morebitnega odstopa z mesta selektorja slovenske reprezentance,« je po tekmi povedal selektor Robert Beguš.