2. 11. 2006

Zmaga ni bila ogrožena

V drugem krogu četveroboja narodov v švicarskem Kirchbergu je slovenska moška reprezentanca ugnala bojevite Izraelce. Ob koncu je bila razlika minimalna, a zmago Slovenije ni bila nikoli ogrožena. Selektor Kasim Kamenica je tokrat priložnost ponudil tistim, ki so manj igrali na tekmi z Romunijo. Renato Vugrinec je tako izvajal le strele s sedmih metrov, Sergej Rutenka je ostal na tribuni, Gorazd Škof in Aleš Pajovič sta le sedela na klopi. Prvi zadetek v članski izbrani vrsti je dosegel mladi Ormožan Marko Bezjak, v vlogi organizatorja igre se je spet preizkušal Luka Žvižej, Slovenija pa je v drugem polčasu vodila že z 29:25. Omeniti velja, da zmaga slovenskih rokometašev ni bila nikoli ogrožena, Izraelci pa so do najmanjše razlike prišli v zadnjih sekundah tekme.

Slovenija – Izrael30:29 (17:15)
Kirchberg - Dvorana Grossmatt, gledalcev 200, sodnika Bauche in von Escher (oba Švica).
Slovenija: Podpečan, Škof, Praznik 2, Backovič 1, Vugrinec 4 (4), Jovičič 1, Bezjak 1, Gajič 3, Kozomara 4, Natek 1, Kavaš 2, J. Dobelšek 4, Brumen 5, Pajovič, Lubej 2, Žvižej.
Izrael: Dorošenko, Sordo, Pemeranz 4, Neeman 4, Langleib, Smoler 5, Blecher 2, Maimon 4 (1), Matalon 1, Yeshua, Mircus 2, Pepo 2, Shuer 2, Matatia, Louzon 3, Gal.
Sedemmetrovke: Slovenija 5 (4), Izrael 2 (1).
Izključitve: Slovenija 14, Izrael 12 minut.