9. 2. 2006

EP končali s porazom

Slovenija – Španija33:39 (16:19)
Basel - Dvorana St. Jakob. 3000 gledalcev. Sodnika: Reisinger in Kaschuetz (oba Avstrija).
Slovenija: Podpečan, Kozlina, Backovič, Vugrinec, Jovičič 4 (1), Kavtičnik 4, Oštir 3, Gajič, Škof, Rutenka 9 (2), Pajovič 1, Zorman 5, Lubej 4, Žvižej 3. Selektor: Slavko Ivezič.
Španija: Hobrados, Entrerrios 8, Urios 8, Rocas 6 (1), Garabaya 2, Belaustegui, Fis, Perez 1, Camara, Barrufet, Garcia 3, Romero 6, Ortega 3, Rodriguez 2. Selektor: Juan Carlos Pastor.
Sedemmetrovke: Slovenija 4 (3), Španija 2 (1).Izključitve: Slovenija 12, Španija 10 minut.
Moška reprezentanca je EP v Švici končala na osmem mestu. V tretjem krogu drugega dela EP, je v Baslu izgubila še s Španijo. Končni izkupiček slovenske selekcije je tako tri zmage (Švica, Ukrajina, Poljska) in trije porazi (Francija, Nemčija, Španija). Dvoboj z aktualnimi svetovni prvaki so slovenski rokometaši odigrali bolje, kot prvi dve tekmi s Francijo in Nemčijo, a tudi to ni bilo dovolj za več, kot za častni poraz in slovo od EP. Na tribuni sta tokrat ostala Beno Lapajne in poškodovani Jure Natek, priložnost pa sta dobila Dušan Podpečan in Ognjen Backovič. Uvodne minute so minile v izenačeni igri, v nadaljevanju pa je imela slovenska obramba velike težave z Alberto Entrerriosom in krožnim napadalcem Rolandom Uriosom. Zmagovalec je bil odločen v 42. minuti tekme, ko so Španci povedli z 28:22.