12. 8. 2006

Mladinci pred tekmo s Švedsko

Dan odločitev
Danska, Slovaška, Belorusija, Srbija, Hrvaška, Nemčija, Švedska in Slovenija so moštva, ki se bodo v nadaljevanju borila za medalje na 20. EP v Innsbrucku. Med naštetimi le Slovenija ni še 100% uvrščena med osem najboljših. Namreč v primeru visokega slovenskega poraza s Švedi ter ob kar precejšnji zmagi Čehov nad Francozi bi se lahko zgodil črn scenarij za naše mlade upe. Sicer pa današnje tekme Švedska – Slovenija, Hrvaška – Nemčija, Danska – Slovaška, Srbija – Belorusija odločajo o prvih mestih v skupinah. Zmagovalci dvobojev tudi prenašajo točke v nadaljevanje tekmovanja, kar pa je zelo pomembno za nadaljno uvrstitev v polfinale.

S Švedi za prvo mesto skupine A
Rezultati prvih dveh krogov pred srečanjem med Slovenijo in Švedsko govorijo v prid Skandinavcev, ki so s 33:18 premagali Češko in s 37:27 še Francijo. Toda na prvenstvih je vsaka tekma poglavje zase in tudi ta med Švedsko – Slovenijo bo poglavje zase. Fantje trenerja Janeza Ilca se zavedajo, da zmaga proti Švedom odpira pot v polfinale, kar pa bi za to generacijo letnik 1986 bil vrhunec dosedanje športne poti.

Dolga noč fizioterapevta Dejana Adeve
Poškodbe so dodobra načele slovensko moštvo, toda situacija se je le obrnila na boljše. Na pravkaršnjem jutranjem treningu ni treniral le Rok Šimič, ki ima zlomljen mezinec leve roke. Levo krilni igralec Slovenije pa bo popoldan proti Švedom le nastopil. Po posebnem programu trenira Jan Gregorc, ki je že na tekmi proti Češki staknil poškodbo kolena. Gregorc je tekmo proti Češki izpustil, danes pa bo zagotovo v ekipi, kar pa še ne pomeni, da bo na tekmi nastopil. Stanje Črta Abrahamsberga (udarec v prsni koš proti Češki) se je izboljšalo in najmlajši čaln ekipe (letnik 1988) bo najverjetneje začel tekmo na desnem krilu.
Fante je skozi cel dan in večer oskrboval fizio Dejan Adeva, ki je za fante tudi izdelal posebne opornice, da bodo fantje sploh lahko nastopili. Sicer v strokovnem štabu ne želijo tvegati z igro igralcev, ki so resneje poškodovani in če kdo res ne bo pripravljen tudi ne bo nastopil.