23. 11. 2006

Slovenija boljša od Češke

Češka - Slovenija28:32 (12:16)
Cheb - Športna dvorana v Chebu. Sodnika: Macho in Hajek (Češka).
Češka: Ranikova, Škavronkova, Selicharova, Jonašova 1, Knytlyova 5 (3), Hrbkova 1, Adamkova 3, Poznarova 1, Dorotikova, Zamorska 5, Zachova 2, Kysučanova 7. Selektor: Jiri Tkadlec.
Slovenija: Stefanišin, Marinček, Oder 7 (2), Hrnjič 2, Derepasko 5, Potočnik, Ilič 2, Mihič 2, Sotler 1, Varlec, Puš, Frešer 6, Derčar 3, Kurent-Tatarovac 4, Argenti, Čerenjak, Ciora.
Sedemmetrovke: Češka 4 (3); Slovenija 2 (2).
Izključitve: Češka 6; Slovenija 10 minut.

Slovenski selektor je tekmo proti Čehinjam, ki se pripravljajo na kvalifikacijski turnir za nastop na SP 2007 v Franciji, začel z najmočnejšo postavo, s Sergejo Stefanišin v vratih, Tanjo Oder in Mojco Derčar na krilnih položajih, na črti je bila Katja Kurent-Tatarovac, v »bekovski« liniji pa so bile Anja Frešer, Silvana Ilič in Nataša Derepasko, katero je v obrambi menjavala Vesna Puš. Vendar začetek tekme za slovenske rokometašice ni bil obetaven, saj so v prvih desetih minutah naredile kar šest tehničnih napak, za nameček pa so zgrešile še tri stoodstotne priložnosti. Na srečo je bila v vratih razpoložena Sergeja Stefanišin, ki je imela največ zaslug, da so Čehinje vodile le za tri gole (7:4). Ko so Slovenke popravile realizacijo, je v 20. minuti sledilo izenačenje (10:10), z delnim izidom 6:2 pa so izbranke Roberta Beguša ob polčasu vodile s štirimi goli prednosti. Tudi igra, ki so jo prikazale v prvih desetih minutah drugega polčasa, je bila na visokem nivoju, še zlasti v obrambi, saj so Čehinje dosegle le gol, Slovenke pa kar devet.