14. 1. 2008

V drugo boljši od Slovaške

V drugo boljši od Slovaške

Slovaška - Slovenija30:33 (14:19)

Bratislava - Športna dvorana. 1500 gledalcev. Sivak in Dvorski (Slovaška)

Slovaška: Štochl, Pramuk, Shejbal, Petro 2, Funak 4, Ivanov 2, Kozlov 1, Antl 3, Stranovsky 5, Mikeci 6, Pekar 2, Szücs 1, Baran, Vadkerti, Šulc 5, Valo. Selektor: Zoltan Heister.

Slovenija: Lapajne (7 obramb, Škof (6 obramb); Kozlina 4, J. Dobelšek, 1 Kozomara 1, Backovič, Kavtičnik 3 (2), Mlakar 1, Natek 6, Kavaš 1, Pungartnik 3, Špiler 1, Pajovič 5, Praznik 1, Žvižej 6. Selektor: Miro Požun.

Sedemmetrovke: Slovaška 2 (1), Slovenija 2 (2).
Izključitve: Slovaška 12, Slovenija 12 minut.

Sojenje je bilo bolj korektno, slovenska izbrana vrsta pa je igrala brez Uroša Zorman, Dragana Gajiča, Aljoše Rezarja in Luke Ščureka, v drugem polčasu zaradi poškodbe zapestja ni igral David Špiler. Igra Slovenije je bila na neprimerno višji ravni, kot na prvi tekmi. Slovaška bo na EP na Norveškem igrali v skupini D, skupaj s Francozi, Švedi in Islandci, v pripravljalnem obdobju pa je premagala Madžare in Poljake ter B selekcijo Češke.
»Delovali smo neprimerno bolj odločno, predvsem v obrambi in občutek imam, da se naša forma dviguje. Po poškodbi Špilerja, ki v drugem polčasu ni igral, smo sicer padli v krizo in na srednjem zunanjem sta potem igrala Aleš Pajovič in Rok Praznik, a smo s kolektivno igro našli pot do zmage,« je po tekmi povedal Požun. Slovenija je v obrambi ves čas stavila na sistem 6-0, neprimerno bolje kot na prvi tekmi je po Požunovih besedah igral Pajovič, v zaključnih minutah pa sta blestela Miladin Kozlina in Jure Natek.