20. 3. 2008

Mladinci v Nikšiću začenjajo kvalifikacije za EP

V Nikšić je mladinska izbrana vrsta prispela v sredo, pozno ponoči, po vožnji, ki je trajala 12 ur. Včeraj popoldne so varovanci trenerja Slavka Iveziča opravili prvi trening, v petek ob 18. uri pa jih čaka prva tekma kvalifikacijskega turnirja. Doma je zaradi poškodbe kolena, ostal Matic Vrečar. V Črno goro je odpotovalo 17 igralcev. Mladinska izbrana vrsta bo najprej igrala z gostitelji Črnogorci. EHF je za turnir delegiral Alijeva in Aghakišijeva iz Azerbajdžana ter Nemca Schallerja in Wutzlerja, sodniška para bo določal delegat EHF Italijan Ruocco. Črnogorci so se za kvalifikacijski turnir pripravljalinekaj tednov, v zadnjih dneh tudi skupaj s člansko izbrano vrsto, ki je letos igrala na EP na Norveškem.
»Prva tekma je vedno najtežja, še posebej z gostitelji, ki bodo imeli bučno podporo s tribun razprodane dvorane. Bosno in Hercegovino smo spoznali na kvalifikacijah za kadetsko EP v Krškem in je v tem času gotovo napredovala. A ne glede na vse, je naš cilj uvrstitev na EP,« je še povedal Ivezič.

Mladinska reprezentanca
Gregor Župič (Slovan), Aljoša Čudič (Celje Pivovarna Laško), Anže Vrbinc (Knauf Insulation), Luka Peterlin (Gorenje), Dejan Anderluh (Celje Pivovarna Laško), Matej Flajs (Krka), Primož Drožina (Gold Club), Miha Svetelšek (Gold Club), Uroš Paladin (Cimos Koper), Miha Pučnik (Klima Petek Maribor), Dean Bombač (Cimos Koper), David Razgor (Celje Pivovarna Laško), Blaž Rojc (Krka), Jure Dolenec (Knauf Insulation), Vinko Matešič (Celje Pivovarna Laško), Matevž Čemas (Slovan), Staš Skube (Trimo Trebnje)

(začetek okvirja)
Urnik, petek, 21. marec: Švedska – BiH (16.00), Črna gora – SLOVENIJA (18.00); sobota, 22. marec: SLOVENIJA – BiH (16.00), Črna Gora – Švedska (18.00); nedelja, 23. marec: SLOVENIJA – Švedska (11.00),
Črna gora - BiH (13.00)