29. 7. 2009

Mladinke na preizkušnji z Madžarkami klonile

Slovenska mladinska reprezentanca, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo na Madžarskem, je v Veliki Nedelji odigrala prvo izmed štirih prijateljskih tekem. Tokrat so bile Madžarke močnejše, v petek se bodo Slovenke še enkrat pomerile z njimi.

Slovenke so zaostajale že ob polčasu, na koncu pa izgubile z 24:28. Najboljša strelka za Slovenijo je bila Ana Gros s šestimi goli. Tokrat zaradi poškodb nista igrali Špela Kogovšek in Nives Fatkič. Kljub porazu so v slovenskem taboru s prvo tekmo kar zadovoljni. "Poraz seveda nikoli ni dober, a zadovoljni smo zato, ker smo naredili tisto, kar smo v igri hoteli in zahtevali. Predvsem smo se osredotočali na obrambo, napad pa ni bil tako pomemben. Zato smo dobili veliko golov iz protinapadov," je po porazu dejala vodja moštva Branka Mijatovič.

Sllovenija : Madžarska 24:28 (8:13)

Slovenija: Ahlin 1, Ceglar 2, Gerič 3, Gregorc 1, Gros 6, Guberinič  1, Koren 3, Mavsar, Mihajlovič 1, Murn, Okleščen 4, Panger, Pikl, Rojc 2, Šoberl.

Madžarska: Vig, Futaki, Tamas 2, Hosszu, Hajduch 2, Honyak 1, Lerant 3, Kovacsics 2, Dajka, Szogi 2, Horvath 2, Kisfaludy 2, deaki 6, Bravi, Turcsny 2, Szalay 4.

Vse o EP na Madžarskem, ki se začne 14. avgusta.