28. 8. 2009

Szandra Zacsik noče priti na Galjevico

Čeprav je drugostopenjska arbitraža pri Evropski rokometni zvezi (EHF ) v sporu med madžarskim Ferencvarošem in Krimom Mercatorjem sklenila, da je Szandra Zacsik igralka kluba z Galjevice, je zdaj prišlo do nepričakovanega preobrata. 19-letna igralka je namreč slovenski klub obvestila, da nikakor noče priti v Ljubljano.

 

Zacsikova, ki je bila na nedavnem evropskem prvenstvu na Madžarskem izbrana v idealno sedmerko tekmovanja, je Krim Mercator kar po elektronski pošti obvestila, da je igranje v Sloveniji ne zanima. Slovakinja z madžarskim potnim listom je pred letom dni podpisala predpogodbo s Krimom Mercatorjem, vendar si je nato premislila in je želela ostati v Ferencvarošu. Prva stopnja arbitraže pri EHF ji je dala prav, toda po Krimovi pritožbi je druga stopnja odločitev razveljavila in odločila, da je njena pogodba z Galjevičankami veljavna in da mora oditi v Slovenijio.

 

Zdaj je torej ena najboljših maldih igralk v Evropi sporočila, da ne namerava priti v Ljubljano in da bo raje igrala za Ferencvaroš kot amaterka. Krim Mercator bo zaradi tega verjetno zahteval odškodnino, namesto Zacsikove pa na položaju leve zunanje igralke ne bo iskal nove okrepitve, saj ima na tem igralnem mestu Srbkinjo Sanjo Damnjanović, Hrvatico Kristino Franić in Portugalko Ano de Souso.