26. 8. 2009

Na rokometnem kampu v letovišču Pacug kar 120 mladih rokometašev in rokometašic

Od ponedeljka naprej slovensko obmorsko letovišče Pacug gosti tretji rokometni kamp. V tednu dni se bo na kampu izmenjalo 120 rokometašev in rokometašic, starih 12 in 13 let, iz večine slovenskih rokometnih klubov.

Vreme je odlično, morje toplo, dobra volja in velika želja po rokometu pa sta razpoznavni znak vseh prisotnih v čudovitem letovišču, v katerem udeleženci pletejo nova poznanstva in prijateljstva. V letošnji izvedbi so imeli klubi možnost prijaviti svoje najperspektivnejše igralce in igralke, kateri vadijo ter se zabavajo pod vodstvom trenerjev in vaditeljev od zore do mraka. Dan se začne s petjem Zdravljice in dvigom slovenske zastave, po zajtrku pa mlade športnike čakajo treningi z različnimi vsebinami.


Letos je poudarek na osnovnih elementih igre v obrambi in napadu, razvoju motorike telesnih segmentov ter pomenu "team buildinga" v kolektivnih športih. Poleg kopanja in vodnih animacij se mladi rokometni upi vsak popoldan med seboj pomerijo na rokometnih tekmah, po večerji pa jih čakajo najrazličnejše igre, ogledi tekem naših članskih reprezentanc ter predavanja na temo športnega načina obnašanja in zdravega prehranjevanja.