27. 8. 2009

Celjski rokometaši želijo obe slovenski lovoriki

Vrnitev obeh domačih lovorik (državno prvenstvo in pokal Slovenije) ter pustiti čim močnejši pečat v Evropi – takšni so cilji rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Celjani so na novinarski konferenci predstavili tudi celoten igralski kader (vključno z okrepitvami) za prihajajočo tekmovalno sezono 2009/10, v kateri bo rumeno-zeleni dres nosilo kar deset novincev.

 

Toliko kot prihodov, je bilo tudi odhod iz celjskega kluba – deset. To seveda pomeni, da je igralski kader korenito spremenjen, kar bo zahtevalo še več časa za njegovo uigravanje. V klubu si želijo, da se ne bi ponovila lanska katastrofalna sezona, ko so „pivovarji“ ostali brez obeh lovorik v domačem prvenstvu (osvojili so šele četrto mesto) in pokalu Slovenije (poraz v finalu). Prva resna preizkušnja čaka Celjane že od 4. do 6. septembra v Leonu v Španiji, kjer si bodo skušali priigrati vozovnico za evropsko ligo prvakov. Na kvalifikacijskem turnirju povabljencev s strani Evropske rokometne zveze (EHF) bodo nastopili Reale Ademar (Španija), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Lemgo (Nemčija) in Kadetten (Švica), v elitno ligo prvakov pa pelje samo prvo mesto. Hud udarec za Celje Pivovarno Laško bo dejstvo, da soigralcem zaradi poškodb ne bosta mogla pomagati Aleš Pajovič in Miladin Kozlina.

 

PRIŠLI: Aleš Pajovič (Ciudad Real, Španija), Uroš Zorman (Ciudad Real, Španija), Renato Vugrinec (Portland San Antonio, Španija), Richard Štochl (Dunaffer, Madžarska), Predrag Dačević (Kolubara, Srbija), Marko Koljanin (Split, Hrvaška), Dejan Savič (Rudar Trbovlje), Dejan Čančar (Casarano, Italija), Dejan Kukec (Klima Petek Maribor), David Razgor (Zlatorog).

 

ODŠLI: David Špiler (Cimos Koper), Dragan Gajič (Slovan), Aleksej Peskov (Wisla, Poljska), Tomaš Rezniček (še brez kluba), Luka Ščurek (Valladolid, Španija), Mirsad Terzić (Veszprem, Madžarska), Renato Sulić (Veszprem, Madžarska), Vasja Furlan (Klima Petek Maribor), Jan Gregorc (Klima Petek Maribor), Aljoša Čudić (HC Paris, Francija).

 

 

Tone Tiselj, trener Celja Pivovarne Laško: "Ekipa je glede na preteklo sezono zelo spremenjena. Lahko rečemo, da je nova, čeprav so novi člani le štirje igralci: Predrag Dačević, Marko Koljanin, Dejan Čančar in Richard Štochl. Vsi ostali so za Celje v preteklosti že nastopali ali pa prihajajo iz mladinskih vrst našega kluba. Ekipa je do sedaj zelo dobro delovala. Temu namenu smo posvetili tudi  začetni del priprav, zato da je ekipa začela med sabo zelo hitro sodelovati ter komunicirati. Tako smo premagali določene ovire, ki nam ne bi bile v korist na igrišču. Z opravljenim delom do sedaj in prizadevnostjo celotne ekipe sem zelo zadovoljen, žal pa nas spremljajo poškodbe, ki so posledica "višje sile". Poškodovani so trije nosilci igre v fazi branjenja, hkrati pa dva leva zunanja v napadu. To je edini minus, ki pa na dosedanji trening ni veliko vplival, je pa res da smo morali napraviti določene korekcije in nekatera igralska mesta malce premešati in zamenjati vloge glede na želje, ki smo jih ob začetku imeli. V letošnji sezoni imamo jasno zastavljene cilje, ki so s to ekipo uresničljivi. Dejstvo je, da še nekaj časa ne bomo nastopali v popolni zasedbi. Ko bo popolna, bo to najboljša ekipa v Sloveniji. Prepričan sem, da je ekipa sposobna osvojiti obe domači lovoriki. V Evropi smo trenutno zaradi poškodb šibki glede na težo in višino. To je pokazal tudi turnir v Nemčiji, kjer so bile ekipe v tem pogledu močnejše od nas, a smo to pomanjkljivost nadoknadili z maksimalno borbenostjo ter hitro ter duhovito igro."

 

Edvard Kokšarov, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Letos smo začeli v popolnoma spremenjeni zasedbi. Novih igralcev je kar deset, a se resnično dobro razumemo med sabo. Prišli so nekateri, ki so bili v Celju že v preteklosti in tako ti, kot tisti, ki so prišli na novo, so se dobro vklopili v ekipo. K temu je prispeval tudi nekoliko drugačen začetek priprav in t. i. "team building" na Celjski koči, ki nas je hitreje povezal. Kar se tiče kvalifikacisjkega turnirja v Španiji za uvrstitev v evropsko ligo prvakov, je težko napovedovati, kaj bomo dosegli. Mi se pripravljamo in razmišljamo samo o tem tekmovanju, kjer moramo odigrati po svojih najboljših močeh in se poskušati uvrstiti v ligo prvakov. A če ne bo šlo, mislim, da nas bodo vsi razumeli, da je tako spremenjeni ekipi težko prikazati maksimum po le mesecu dni skupne vadbe."

 

Mijo Zorko, direktor Celja Pivovarne Laško: "Res je, da smo uvedli številne spremembe in da je ekipa dodobra spremenjena. Veliko igralcev se je poslovilo, veliko pa je med nami novih obrazov.  Vsi ti so seveda prišli v klub, da se nam ne ponovi več lanska sezona. V to verjamem, kot tudi v to, da takšnega razočaranja, kot je bilo tisto po koncu prejšnje sezone, v tej ne bo. To je naša dolžnost in dolžnost do vseh naših navijačev ter privržencev kluba. Sprememb je bilo veliko in upamo, da bodo vse doprinesle k temu, da se sezona uspešno konča. Tu ne smemo biti skromni in temu primerno so postavljeni tudi naši cilji. Naš glavni cilj je, da povrnemo oba domača naslova v Celje, v Evropi pa nas že v četrtek čaka pot v Španijo, kamor kljub vsem težavam s poškodbami ne potujemo z belo zastavo."

 

 

Foto: Slavko Kolar