31. 10. 2009

Avstrijski mladinci na drugi tekmi v Linzu uspešnejši od slovenske reprezentance

Avstrijska in slovenska mladinska reprezentanca sta danes v Linzu odigrali še drugo prijateljsko tekmo. Za razliko od petkovega dvoboja, na katerem je bilo uspešnejše moštvo selektorja Slavka Iveziča z 29:23, so tokrat slavili Avstrijci z 31:27 (14:13).

 

Avstrija - Slovenija 31:27 (14:13)

 

Linz - Dvorana Arena Intersport, gledalcev: 200, sodnika: Mandak in Rudinsky (oba Slovaška).

 

Avstrija: Musel, Eichinger, A. Hermann 8, Hechenblaikner, Früchstück 8, Hellerich , Brandfellner 6, Gschwandtner 1, P. Hermann , M. Hermann 3, Sonnweber 5, Svoboda, Nikolič ; selektor: Roland Frühstück.

 

Slovenija: Ošlovnik (15 obramb), Taletovič (8 obramb), Perovšek (2 obrambi), Cingesar 3, Nosan 3 (2), Kljajič , Stegne 3, Jamnik 3, Marguč 4, Zarabec 4, Poklar 4, Smolnik 1, Grebenc , Papež 2; selektor: Slavko Ivezič.

 

 

Po včerajšnji zmagi mladinske izbrane vrste Slobvenije nad Avstrijo so danes varovanci selektorja Slavka Iveziča gostiteljem morali priznati premoč. Večji del prvega polčasa so avstrijski mladinci vodili (največ s štirmi zadetki prednosti), Slovenci pa so jih v zadnjih minutah tega dela igre in na začetku drugega polčasa najprej ujeli, nato pa celo povedli. Toda gostitelji se niso predali in v zadnjem delu srečanja po nekaj zaporednih napakah slovenske obrambe tekmo pripeljali do konca v svojo korist in zasluženo slavili z izidom 31:27.

 

Slovenski selektor Ivezič je na igrišču preizkusil vseh 14 igralcev, ki jih še ima na razpolago, saj se je na spisku rahlo poškodovanih pridružil še Ranevski, ki se je poškodoval na včerajšnji tekmi, vendar bo jutri po vsej verjetnosti že lahko znova zastopal barve Slovenije.

 

Mladinsko reprezentanco Slovenije čaka v nedeljo, 1. novembra, ob 12. uri še tretja prijateljska tekma z Avstrijci.

Mladinci na prvi tekmi premagali AvstrijoŽreb kvalifikacijskih skupin za mlajše selekcijeIvezič izbral igralce za Linz