28. 12. 2009

Tesna zmaga Kuvajta nad moško mladinsko reprezentanco Slovenije

Slovenska moška mladinska rokometna reprezentanca pod vodstvom Slavka Iveziča se je v dvorani Zlatorog v prijateljskem srečanju pomerila s člansko izbrano vrsto Kuvajta in tesno izgubila z rezultatom 26:27.


Slovenija (mladinci) : Kuvajt (člani) 26:27 (12:17)

Dvorana Zlatorog, sodnika Smisl, Ajdnik, 100 gledalcev.

Slovenija: Taletovič, Lesjak, Perovšek, Ranevski 5, Poklar 5, Nosan 2, Smolnik 1, Kljajič 1, Markovič 1, Papež 8(2), Marguč 1, Škripec, Jelovčan 1, Stegne 1; selektor Slavko Ivezič.

Kuvajt: Mohammad, Alshamari H. 1, Alshamari F. 3, Alhajeri 5, Alzoabi 1, Altheyab, Algharabally 4, Alotaibi 1, Ahmad 1, Almutairi , Alhaidari 3, Alfadhli, Alazmi, Bokharda, Sahan, Alazemi 3; selektor Živkovič.


Rezultat srečanja ni bil prvotnega pomena, saj je selektor Ivezič več pozornosti posvečal igri reprezentance, ki bo prvi vikend leta 2010 branila slovenske barve na mednarodnem turnirju v švicarskem Winterthurju. Slovenci so tekmo dobro začeli in povedli s 6:2, nato pa gostom dovolili, da so jih pri izidu 9:9 ujeli. Sledilo je izenačeno srečanje vse do izida 11:11, ko so gostje z nekaj hitrimi zadetki naredili delni izid 6:1 in na odmor odšli z lepo prednostjo petih zadetkov. Po odmoru so se Slovenci le prebudili in z boljšo igro v obrambi ujeli Kuvajt. V sami končnici so slovenski rokometaši zapravili zadnji napad za izenačenje. tako so se zmage veselili reprezentantje Kuvajta.