26. 2. 2010

Luka Ščurek se iz Španije vrača v Celje

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sklenil dogovor o vrnitvi krožnega napadalca Luke Ščurka, ki je pred kratkim prekinil pogodbo s španskim Valladolidom. V Španijo je 26-letni Ščurek pred začetkom letošnje sezone odšel prav iz Celja.

 

Ščurek je v Valladolidu igral od začetka tekoče sezone, a ga je na svojo željo predčasno zapustil. Pred tem je igral za svoj matični klub Celje Pivovarna Laško, sklenil tudi dogovor za to leto, a je nato dobil ugodno ponudbo španskega kluba in se v dogovoru s celjskim klubom odločil za odhod. Po polovici sezone se je odločil za odhod iz Španije, za sodelovanje pa se je dogovoril s Celjem, za katerega bo do konca sezone treniral in morda nastopal na enak način kot Dragan Gajič, torej brez plačila, nato pa se bosta obe strani, glede na prikazane igre, odločili kako naprej. Za pivovarje je do sedaj zbral 25 nastopov in dosegel 20 zadetkov. Za slovensko reprezentanco je doslej nastopil devetkrat in dosegel prav toliko zadetkov. Z mladinsko reprezentanco je na evropskem prvenstvu v Latviji osvojil tretje mesto.

 

Luka Ščurek, igralec: "V Španiji sem imel v zadnjem času nekaj zdravstvenih težav in odločil sem se, da se vrnem v Slovenijo in te težave rešim doma. Vesel sem, da sem se lahko dogovoril za vrnitev v Celje, kjer bom morda dobil tudi priložnost za igro, predvsem pa se veselim dela s tako renomiranim trenerjem. Sicer je bilo v Španiji vse odlično, tudi tam sem se naučil veliko novega, a doma je vseeno najlepše. Tu pričakujem, da se bom dokazal in dobil priložnost tudi na tekmah, da v začetku malce razbremenim ostale, nato pa bomo videli, kako naprej."

 

Roman Pungartnik, športni direktor Celja Pivovarne Laško: "Veseli smo, da se Luka vrača v Celje. Zaenkrat smo se dogovorili, da mu omogočimo kvalitetne treninge, kar bo dobro tudi za nas. Trener ga mora še spoznati in v kolikor bo ugotovil, da nam Luka lahko pomaga, potem bo v tej sezoni za nas tudi nastopal. Podobno kot pred njim Gajič, smo se dogovorili, da bo naš član do konca te sezone brez plačila, nato pa bomo videli, ali bomo sklenili dogovor za naprej. Tu je vse odvisno od tega, kako se bo izkazal na treningih in tekmah. Ne glede na to, ali bomo po sezoni sklenili dogovor za naprej, smo veseli, da se je še en Celjan odločil vrniti v svoj matični klub. Naredili bomo vse, da našim igralcem pomagamo, če ne drugače, tudi z morebitnim iskanjem drugega kluba."