6. 4. 2010

Moška mladinska reprezentanca se bo zbrala v nedeljo, 11. aprila, v Podčetrtku, kjer jo čakajo tudi kvalifikacije za EP 2010

Moško mladinsko reprezentanco Slovenije med 16. in 18. aprilom v Podčetrtku čakajo kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu, ki ga bo gostila Slovaška. Reprezentantje pod vodstvom Slavka Iveziča se bodo zbrali v nedeljo, 11. aprila, do začetka kvalifikacij pa bodo opravili kopico treningov.

V nedeljo, 11. aprila, ob 9. uri se bodo igralci in strokovno vodstvo zbrali v Termah Olimia, ob 10. uri pa jih čaka že prvi trening.  Trener Ivezič je na zbor povabil 19 igralcev. Moštvo bo ves čas do začetka kvalifikacij treniralo v Podčetrtku. Prva tekma reprezentanco čaka v petek, 16. aprila, ko se bo pomerila z Nizozemsko. V soboto si bo nasproti stala z Belgijo, v nedeljo pa se bo pomerila še s Švedsko.

Slovenija je izkoristila pravico organizacije kvalifikacijskega turnirja za nastop na evropskem prvenstvu 2010 na Slovaškem. Skupino 1, od koder se bosta na EP prebili prvi dve reprezentanci, bo gostil Podčetrtek.
Za Slavka Iveziča in mladinsko reprezentanco je domač teren vsekakor velika prednost. Kvalifikacijski turnir v Podčetrtku, ki je sicer tradicionalna pripravljalna baza rokometnih reprezentanc Slovenije, bo med 16. in 18. aprilom.

Evropsko prvenstvo za mladince do 20 let pa na Slovaškem med 29. julijem in 8. avgustom. Neposredno udeležbo so si že zagotovile Slovaška (organizator EP), Nemčija (aktualni evropski prvak v tej starostni kategoriji) in Danska (nosilka srebrne kolajne z EP 2008).

Vabljeni igralci:

Ime Priimek Igralno mesto Klub
Darko CINGESAR LK/SZ RK MERKUR
Jaka FERKULJ LK RK GORENJE
Matej GABER LZ RK MERKUR
Andraž GREBENC DK RD RIBNICA RIKO HIŠE
Jure JELOVČAN KN RK AJDOVŠČINA
Urban LESJAK V RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Gašper MARGUČ DK RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Alen MARKOVIČ DZ RD SLOVAN
Žiga MLAKAR DZ RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Mitja NOSAN LZ RK GORENJE
Jernej PAPEŽ DZ/DK RK TRIMO TREBNJE
Jošt PEROVŠEK V RD RIBNICA RIKO HIŠE
Tine POKLAR LZ RK CIMOS KOPER
Vid POTEKO KN RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Nikola RANEVSKI LK RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
Žiga SMOLNIK SZ RK AJDOVŠČINA
Matic STEGNE KN RK SEVNICA
Emir TALETOVIČ V RK GORENJE
Miha ZARABEC SZ RK TRIMO TREBNJE

Strokovno vodstvo:

Trener Slavko Ivezič
Pomočnik trenerja Aleksander Lapajne
Pomočnik trenerja Stanko Anderluh
Fizioterapevt Jure Bornšek
Tehnični vodja Andrej Feldin