30. 5. 2010

Selektor Rimanić: Podvig slovenskega rokometa!

Slovenske rokometašice so v beloruskem mestu Mogiljev pisale zgodovino. Poraz na zadnji tekmi kvalifikacij za EP v tem trenutku sploh ni pomemben, šteje le vstopnica, ki Slovenijo po štirih letih posta pelje na evropsko prvenstvo, ki bo decembra letos na Danskem in Norveškem.

 

 

Ivica Rimanić, selektor reprezentance Slovenije: "V ekipi smo pripravili izjemno vzdušje, ki se je poznalo tudi na igrišču. Danes nas nič ni moglo spraviti iz tira. V ekipi ni bilo prav nobene panike, zato ni bilo nobene dileme o končnem uspehu. Prvih petnajst minut smo odigrali 'maestralno', vse smo imeli pod nadzorom. Potem pa smo igrali na rutino, kot to delajo velike ekipe. Čestitam dekletom, ki so pripravile velik podvig slovensega rokometa."

Vesna Puš, kapetanka slovenske reprezentance: "
Za nas je to fantastičen dosežek. Po štiriletnem sušnem obdobju smo se končno uvrstili na veliko tekmovanje. Dokazale smo, da smo sposobne, mogoče po kakovosti nismo na ravni z vsemi evropskimi ekipami, to pa potem nadomestimo z borbenostjo. Danes smo kljub nekaj nihanjem v igri tekmo mirno pripeljale do konca. Morda ni bilo tako videti, a ves čas smo imele tekmo pod nadzorom."

Poročilo s tekme Belorusija - SlovenijaKvalifikacije za EP 2010 - ženske