29. 7. 2010

Mladinci so včeraj že trenirali v Bratislavi, danes ob 14. uri uvodna tekma na EP

Igralci in člani strokovnega vodstva moške mladinske reprezentance Slovenije so včeraj srečno prispeli v Bratislavo ter nato opravili krajši trening. V današnjih dopoldanskih urah bodo preizkusili tudi dvorano, v kateri jih ob 14. uri čaka tudi prva tekma na letošnjem evropskem prvenstvu na Slovaškem proti Švedski.

 

Zdravniška služba z doktorjem Dušanom Polimacem in fizioterapevtom Juretom Bornškom se sicer še vedno ubada s precejšnjim številom manjših poškodb igralcev, za katere pa vsi skupaj upajo, da bodo do tekme s Švedsko povsem sanirane.

 

Vzdušje v slovenski mladinski reprezentanci je na visoki ravni in prav vsi fantje že z nestrpnostjo pričakujejo tekmo proti Švedski, ki se bo začela že ob 14. uri (tako kot tudi sobotni dvoboj z Romunijo in nedeljski s Hrvaško), kar je za rokometaše nevsakdanji termin. Prav zato so temu terminu selektor Slavko Ivezič in njegovi sodelavci prilagodili treninge že v preteklih dneh, zato takšna zgodnja ura ne bi smela predstavljati večje težave za igralce.

 

Jernej Papež, mladinski reprezentant Slovenije: "Po enomesečnih pripravah že vsi željno pričakujemo tekmo s Švedi. Na njih smo se zelo dobro pripravili, saj je selektor Ivezič pripravil številne analize nasprotnika. Upam, da bomo prvo tekmo na evropskem prvenstvu na Slovaškem dobili, saj bi s tem pridobili tudi na samozavesti. Srčno upam, da bom kljub poškodbi, ki me še vedno ovira pri treningih, tudi sam pripravljen do prve tekme s Švedsko, ki je za nas še kako pomembna."

MLADINSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE - IGRALCI:

Ime Priimek Klub
Darko CINGESAR Merkur
Matej GABER Merkur
Jure JELOVČAN Ajdovščina
Urban LESJAK Celje Pivovarna Laško
Gašper MARGUČ Celje Pivovarna Laško
Žiga MLAKAR Celje Pivovarna Laško
Mitja NOSAN Gorenje
Jernej PAPEŽ Trimo Trebnje
Tine POKLAR Cimos Koper
Vid POTEKO Celje Pivovarna Laško
Jan PUCELJ Ribnica Riko hiše
Žiga SMOLNIK Ajdovščina
Matic STEGNE Sevnica
Mario ŠOŠTARIČ Gorenje
Emir TALETOVIČ Gorenje
Miha ZARABEC Trimo Trebnje

MLADINSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE - STROKOVNO VODSTVO:

Ime Priimek Funkcija
Slavko IVEZIČ selektor
Aleksander LAPAJNE pomočnik selektorja
Stanko ANDERLUH pomočnik selektorja
Dušan POLIMAC zdravnik
Jure BORNŠEK fizioterapevt
Andrej FELDIN tehnični vodja
A. F., D. K.
Na EP prva tekma proti ŠvedskiZnanih 16 igralcev za EP na SlovaškemIntervju s selektorjem Slavkom Ivezičem