30. 7. 2010

Romunija drugi nasprotnik slovenskih mladincev na evropskem prvenstvu na Slovaškem

Po zmagi proti Švedski (31:28) čaka moško mladinsko reprezentanco Slovenije na evropskem prvenstvu na Slovaškem nova preizkušnja. Moštvo selektorja Slavka Iveziča se bo v soboto, 31. julija, ob 14. uri pomerilo z Romunijo, ki je v prvem krogu izgubila proti Hrvaški (27:29).

 

Petek je bil na prvenstvu sicer uradno prost dan, toda slovenska izbrana vrsta ga je izkoristila tudi za trening in pripravo na tekmo z Romunijo. Posebej veseli dejstvo, da se je zdravstveno stanje igralcev izboljšalo do tolikšne mere, da so lahko prav vsi opravili trening po predvidenem programu.

 

S točkama proti Švedski so si slovenski rokometni upi delno že odprli vrata proti drugemu krogu (vanj pelje prvo ali drugo mesto v skupini), ob morebitni zmagi proti Romuniji bi verjetno že bili med osmimi najboljšimi reprezentancami v Evropi. Toda odlični Gašper Marguč, ki je bil z desetimi zadetki tudi najučinkovitejši igralec uvodne preizkušnje proti Švedom, pred tekmo z Romunijo opozarja: "Dobro smo se pripravili na Švede, tako na treningu kot z ogledi videoanaliz. Ker je bila to prva tekma na evropskem prvenstvu, je bilo pred tekmo pri vseh nas čutiti malce živčnosti. Veseli me, da smo kmalu po prvem sodnikovem žvižgu ujeli svoj način igre in da smo lahko v drugem polčasu nadzorovali rezultat ter tekmo pripeljali do konca v našo korist. Za nas je to pomembna zmaga, a potrebno se je ozreti naprej in se prav tako temeljito pripraviti na naslednja nasprotnika, reprezentanci Romunije in Hrvaške. Smo na dobri poti in vsi skupaj upamo, da nam bo uspelo. Poraz Romunov proti Hrvatom nas ne sme zavesti, saj gre kljub temu za odlično reprezentanco."

 

Selektor Slavko Ivezič se zaveda pomembnosti zmage proti reprezentanci Švedske, toda istočasno pravi: "Ta zmaga je sicer dobra popotnica za nadaljevanje evropskega prvenstva, toda hkrati ne pomeni prav ničesar, v kolikor naredimo napako na eni izmed naslednjih tekem." Z nekoliko besedami je ocenil tudi tekmo proti Skandinavcem, ki jih je spravil na kolena že na aprilskih kvalifikacijah v Podčetrtku: "Po pričakovanju je bila to tekma dveh trdnih obramb, zato sem zelo vesel, da smo se na koncu veselili mi. Toda na tekmi proti Švedom smo prikazali tako dobre kot tudi slabe strani naše igre, prav slednje pa bomo morali seveda čim prej odpraviti. Ta zmaga je sicer dobra popotnica za nadaljevanje a hkrati ne pomeni prav nič v kolikor naredimo napako na eni izmed naslednjih tekem. Pričakujem, da bomo svojo formo skozi evropsko prvenstvo še nadgrajevali in svoj vrhunec pokazali na najpomembnejših tekmah."

A. F., D. K.
Rezultati in sporedi vseh skupin na EPSlovenski mladinci v prvem krogu premagali Švedsko