30. 10. 2010

Moška mladinska reprezentanca Slovenije izgubila prvo pripravljalno tekmo proti Avstriji

Slovenski mladinci pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča so odigrali prvo izmed dveh pripravljanih tekem v gosteh proti vrstnikom iz Avstrije. Na prvem dvoboju v mestu Bad Vöslau so bili Avstrijci uspešnejši, saj so zmagali z 29:27.

 

 

Avstrija - Slovenija 29:27 (15:12)

 

Bad Vöslau - Športna dvorana Thermenhalle, gledalcev: 200, sodnika: Brkić in Jusufhodžić (oba Avstrija).

 

Avstrija: Eichinger, Musel, Hellerich 1, A. Hermann 7, P. Hermann, Fuger 6, Nikolić, Svoboda 2, Brandfellner 1, Hechenblaikner, Klopčič 4, Raschle 2, Bammer 3, Lamprecht 3, Feichtinger; selektor: Lukas Frühstuck.

 

Slovenija: Taletovič (5 obramb), Lesjak (2 obrambi), Ošlovnik (3 obrambe), Cehte 2, Cingesar 3, Mlakar 4, Šoštarič 4, Stegne, Smolnik, Poteko, Zarabec 4 (4), Pucelj 3, Jelovčan, Nosan 5; selektor: Slavko Ivezič.

 

 

V okviru priprav na januarske kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu v Grčiji leta 2011 je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala prvo izmed dveh pripravljalnih tekem proti Avstriji. Na prvem dvoboju v mestu Bad Vöslau so bilu uspešnejši avstrijski vrstniki, ki so zmagali z 29:27, pri čemer pa velja omeniti, da Slovenija še zdaleč ni nastopila v popolni igralski zasedbi.

 

Zaradi obveznosti v članski izbrani vrsti proti Ukrajini je manjkal Gašper Marguč (Celje Pivovarna Laško), zaradi poškodb ali bolezni pa Tine Poklar (Cimos Koper), Matic Stegne (Sevnica), Matej Gaber (Loka), Jošt Perovšek (Ribnica Riko hiše)...Zaradi tega je selektor Ivezič poklical tudi nekatere igralce iz kadetske reprezentance Slovenije.

 

Na prvi medsebojni tekmi so slovenski reprezentanti naredili bistevno preveč napak, da bi lahko premagali gostitelje. Avstrijci so tako že po dvajsetih minutah vodili z 11:5, toda v nadaljevanju so se Slovenci vendarle zbrali in do konca prvega polčasa zaostanek prepolovili (15:12). Toda na začetku drugega dela je Ivezičeva četa znova naredila kopico napak, kar so Avstrijci izkoristili in povedli s petimi zadetki prednosti (18:13).

 

Z boljšo igro v obrambi in napadu so slovenski rokometaši naredili delni izid 8:3 in v 46. minuti ujeli rezultatski priključek (21:21). Tekma je bila nato enakovredna in izenačena vse do zadnjih minut, še v 59. minuti pa je bilo 27:27. Toda v končnici so avstrijski mladinci spet kaznovali napake gostov, dosegli zapored dva zadetka in potrdili tesno zmago. Druga tekma bo v soboto v Wiener Neustadtu.

 

 

 

Foto: Andrej Feldin

Mladinski reprezentanti se bodo zbrali v SevniciOslabljeni Slovenci izgubili drugo tekmo proti NemčijiSlovenski mladinci v gosteh premagali Nemce