31. 10. 2010

Na drugi pripravljalni tekmi slovenski mladinci za dva zadetka uspešnejši od Avstrijcev

Moška mladinska reprezentanca Slovenije je odigrala še drugo pripravljalno tekmo proti Avstriji. Po porazu na prvem dvoboju v mestu Bad Vöslau s 27:29 so na drugi tekmi v Wiener Neustadtu zmagali Slovenci in to z enakim izidom kot dan prej avstrijski mladinci (29:27).

 

 

Avstrija - Slovenija 27:29 (13:14)

 

Wiener Neustadt - Dvorana Arena Nova, gledalcev: 800, sodnika: Hofer in Schmidhuber (oba Avstrija).

 

Avstrija: Eichinger, Musel, Hellerich 3, A. Hermann 9 (4), P. Hermann, Fuger 2, Nikolić, Svoboda 3, Brandfellner , Hechenblaikner 1, Klopčič 2, Raschle, Bammer 6, Lambrecht, Feichtinger 1, Santos; selektor: Lukas Frühstuck.

 

Slovenija: Taletovič (4 obrambe), Lesjak (7 obramb), Ošlovnik (4 obrambe), Cehte 1, Cingesar 1, Mlakar 7, Smolnik 2, Poteko, Zarabec 6 (3), Pucelj 4, Jelovčan 2, Nosan 6; selektor: Slavko Ivezič.

 

Izključitve: Avstrija 8 minut, Slovenija 14 minut.

 

 

Po porazu z dvema zadetkoma razlike (27:29) v mestu Bad Vöslau je moštvo selektorja Slavka Iveziča na drugi, ki je bila v dvorani Arena Nova v Wiener Neustadtu, z enakim izidom premagalo reprezentanco Avstrije. Tudi drugi dvoboj na domačem igrišču so bolje začeli gostitelji, ki so v šesti minuti prvič povedli z dvema zadetkoma prednosti (6:4). Toda slovenski mladinci so stvari hitro vzeli v svoje roke in si že do odhoda na odmor priigrali minimalno prednost (14:13).

 

Tudi v drugem polčasu so bili Slovenci gospodarji na igrišču, njihova prednost pa je ves čas znašala od enega do štirih zadetkov. Avstrijci se nikakor niso mogli približati gostom in zmaga je na koncu zasluženo odšla v Slovenijo. Pri zmagovalcih sta z zadetki iz igre strelsko izstopala Žiga Mlakar (7 zadetkov) in Mitja Nosan (6).

 

 

Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije: "Sodoben rokomet temelji na čvrsti in agresivni obrambi in prav temu smo na teh dveh tekmah dajali še poseben poudarek. Že res, da se je v naši igri poznala odsotnost nekaterih standardnih igralcev, a kljub temu je - razen nekaterih svetlih izjem - te želje po agresivnosti in kontaktu v naši igri bistveno premalo. Po drugi strani so Avstrijci lepo napredovali, kar kaže tudi njihova članska reprezentanca, ki je v kvalifikacijah za EP 2012 po remiju v Nemčiji nadigrala še Islandijo. Do kvalifikacijskega turnirja za nastop na mladinskem SP nas ločita še dobra dva meseca, v katerih bodo fantje predvsem v svojih klubih morali pokazati svoj potencial in si nabirati prepotrebne igralske minute. Čeprav je naša kvalifikacijska skupina na papirju med lažjimi, se bo potrebno za prav vsako tekmo temeljito pripraviti in se vsakega tekmeca lotiti z vsem spoštovanjem. V nasprotnem primeru se kaj hitro lahko ponovi scenarij s tokratne prve tekme proti Avstriji, a takrat morebitnega popravnega izpita ne bo več."

 

 

 

Tekst in foto: Andrej Feldin

Slovenski mladinci izgubili prvo tekmo proti AvstrijiMladinski reprezentanti se bodo zbrali v SevniciOslabljeni Slovenci izgubili drugo tekmo z NemčijoIvezičevi mladinci v gosteh premagali Nemce