27. 11. 2010

Celjski rokometaši v domačem Zlatorogu do tal potolkli francoski Chambery (35:27)

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v šestem krogu evropske lige prvakov gostili Chambery. V fantastični predstavi so Celjani do tal potolkli goste iz Francije in zmagali kar z osmimi zadetki razlike (35:27).

 

 

Celje Pivovarna Laško – Chambery 35:27 (17:13)

 

Celje – Dvorana Zlatorog, gledalcev: 2700, sodnika: Dobrovits in Tajok (oba Madžarska).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar (1 obramba), Alilović (14 obramb), Prieto 1, Vugrinec 9 (3), Marguč 1, Razgor 1, Toskić 4, Poklar, Kozlina, Metličić, Rnić 8, Kokšarov 2, Zorman 6, Gajič 3 (1).

 

Chambery: Grahovac (2 obrambi), Dumoulin (11 obramb), Busselier 4 (2), Botti, Barachet 4, Nočar 3, Roine 2, Paturel, Gille, Saurina, Bašić 4, Capella, Paty 5, Massot-Pellet 1, Detrez 1, Bičanić 3.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 5 (5), Chambery 4 (2).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18 minut, Chambery 16 minut.

 

 

V primerjavi z nedeljsko tekmo v dvorani La Phare v Chamberyju je francoski trener Phillipe Gardent tudi v Zlatorogu računal na istih šestnajst igralcev, medtem ko je bilo pri Celjanih kar nekaj igralskih sprememb. Trener Miro Požun, ki je imel v Franciji na razpolago samo trinajst igralcev, je lahko pred domačimi gledalci računal na petnajsterico, kajti v moštvo sta se vrnila tudi Urban Lesjak in Edvard Kokšarov, medtem ko sta na seznamu poškodovanih še vedno Luka Žvižej (operacija noge) in Aleš Pajovič (zlomljena ličnica). Pred začetkom slovensko-francoskega dvoboja v Celju sta bili končani že obe preostali tekmi v skupini A, zanimivo pa je, da sta se obe končali z neodločenim izidom. Barcelona in Kielce sta se v Blaugrani razšla brez zmagovalca (28:28), že v petek pa se je tudi nemški derbi Rhein Neckar – Kiel končal z delitvijo točk (30:30).

 

Uvodne minute v Zlatorogu so pripadle Celjanom, ki so z zadetkoma Alema Toskića in Uroša Zormana povedli z 1:0 in 2:1. Sledili so trije zaporedni zadetki Chamberyja, ki je v šesti minuti povedel s 4:2, prednost dveh zadetkov pa je imel še trikrat (5:3, 6:4, 7:5). Pivovarji so zatem spretno izkoristili izključitev Xavierja Baracheta in z igralcem več dosegli kar tri zadetk. Carlos Prieto je ob številčni premoči gostiteljev prinesel novo izenačenje (7:7 v 15. minuti), dve minuti pozneje pa je Momir Rnić (v prvem polčasu je kar petkrat zadel v polno) poskrbel za vodstvo slovenskih prvakov z 8:7.

Francozom je še trikrat uspelo izid izenačiti (8:8, 9:9, 10:10), toda na krilih razpoloženega vratarja Mirka Alilovića (osem obramb v prvih tridesetih minutah) ter odličnih Uroša Zormana in Renata Vugrinca so si pivovarji z nizom treh zadetkov šest minut pred odhodom na odmor prvič priigrali »plus tri« (13:10). Enaka razlika je bila tudi v zadnji minuti prvega dela, ko so Celjani izsilili sedemmetrovko: že po izteku igralnega časa jo je izkoristil Renato Vugrinec in domači rokometaši so imeli prvič kar štiri zadetke naskoka (17:13). Na začetku drugega polčasa je sledila nova celjska ofenziva: Mirko Alilović je zapored obranil kar dve sedemmetrovki (neuspešna sta bila Laurent Busselier in Edin Bašić), njegovi soigralci pa so v napadu trikrat premagali vratarja Cyrila Dumoulina in po slabih štirih minutah igre je imelo moštvo trenerja Mira Požuna prvič želenih sedem zadetkov prednosti (20:13).

 

Gostitelji so igrali odlično tako v obrambi kot v napadu, kljub številnim izključitvam (skupaj kar 18 minut, od tega 14 v drugem polčasu) pa so še naprej mleli francoske podprvake. Potem ko sta madžarska sodnika zapored poslala na kazensko klop Alema Toskića, Edvarda Kokšarova in Miladina Kozlino, so imeli domači na igrišču samo tri rokometaše. Toda kljub temu so v tem času prejeli zgolj en zadetek, v 42. minuti pa je odlični Renato Vugrinec (z devetimi zadetki prvi strelec tekme) poskrbel za premierno vodstvo pivovarjev z desetimi goli prednosti (25:15).

 

V nadaljevanju je Chamberyjev zaostanek znašal od osmih do desetih zadetkov, tri minute pred koncem obračuna v Zlatorogu pa je bila razlika spet deset (34:24). Med obojestransko izključitvijo (na klop sta morala domači krožni napadalec Alem Toskić in gostujoči vratar Nebojša Grahovac) so gostje naredili delni izd 3:0 in slabi dve minuti pred koncem je Edin Bašić znižal samo na sedem zadetkov zaostanka (27:34). Toda že v naslednjem napadu je Momir Rnić s svojim osmim zadetkom poskrbel za 35:27, Chambery pa je nato naredil napako v napadu (prestop). Slabih petdeset sekund pred zadnjim znakom sirene je trener Miro Požun vzel minuto odmora, v zadnjem francoskem napadu pa je Aljoša Rezar obranil strel Gregoira Detreza s krila in v Zlatorogu se je začelo veliko slavje.

 

Izidi 6. kroga v skupini A: Rhein Neckar Löwen – Kiel 30:30 (17:14), Barcelona – Kielce 28:28 (15:12), Celje Pivovarna Laško – Chambery 35:27 (17:13). Vrstni red: Kiel 10 točk, Rhein Neckar Löwen 8, Barcelona in Chambery po 6, Celje Pivovarna Laško 4, Kielce 2.

Požun: Fantje so igrali kot v transu; Gardent: Končna razlika je previsokaLIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (celoten spored - skupine, datumi, ure, pari tekem, izidi in lestvice)