18. 3. 2011

Slovo Krima Mercatorja od lige prvakinj na sobotni tekmi proti Oltchimu v Stožicah

Zadnjo tekmo v letošnji evropski ligi prvakinj bodo rokometašice Krima Mercatorja odigrale v soboto, 19. marca 2011, ob 17.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Njihov nasprotnik v šestem krogu drugega dela bo romunski Oltchim iz Valcee.

 

Tako Krim Mercator kot Oltchim sta možnosti za napredovanje v polfinale najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja zapravila že v prejšnjem krogu. Slovenske prvakinje so z minimalno razliko izgubile na gostovanju pri Itxaku v Španiji (24:25), Romunke pa so doživele visok poraz proti Budućnosti v Podgorici (21:32). Zato bo sobotni slovensko-romunski dvoboj v Stožicah zgolj prestižnega pomena, saj sta si predčasno napredovanje v polfinale že priigrala Itxako in Budućnost.

 

Krimovke so na petih tekmah drugega dela dosegle samo eno zmago: potem ko so v prvem krogu na domačem igrišču premagale Itxako, so nato štirikrat zapored ostale praznih rok (dvakrat proti Budućnosti ter po enkrat proti Oltchimu in Itxaku). Le nekoliko uspešnejše je bila ekipa iz romunskega mesta Valcea, ki je na petih tekmah iztržila dve zmagi, obakrat pa je slavila na domačem igrišču.

 

V prvem krogu so romunske prvakinje tesno premagale Budućnost (21:20) in odlično začele evropsko sezono 2010/11, v tretjem pa še Krim Mercator (31:27). Takrat (tekma je bila 20. februarja letos) sta dekleta z Galjevice pokopali Ukrajinka Anastazija Pidpalova in Romunka Valentina Ardean Elisei (po 7 zadetkov), ekipi trenerke Marte Bon pa ni pomagala niti odlična predstava hrvaškega dvojca Jelena Grubišić (19 obramb) in Andrea Penezić (10 zadetkov).

Za Marto Bon, ki po koncu letošnje sezone zapušča trenersko klop Krima Mercatorja, bo tekma z Oltchimom v Stožicah tudi poslovilna v Evropi. "Tekma bo zagotovo zelo zanimiva, kajti nasproti nam bo stala zasedba odličnih posameznic, ki pa se je doslej bolj slabo povezovala v celoto. Toda po drugi strani ima Oltchim v svojih vrstah vrhunske igralke in nosilke kolajn z zadnjega evropskega prvenstva v Skandinaviji," kakovost gostujoče ekipe ocenjuje trenerka Marta Bon.

 

Kljub temu Bonova ostaja optimistično razpoložena pred obračunom z Oltchimom, ki ga po nedavni prekinitvi sodelovanja z dansko trenerko in nekdanjo vrhunsko igralko Anjo Andersen spet vodi Radu Voina, ki je lani romunsko ekipo pripeljal celo v finale lige prvakinj. "Na vsaki tekmi nam 'zmanjka' kakšna igralka za zmago, ampak to bomo skušale nadomestiti ter prikazati čim boljšo in dopadljivo igro. Imamo veliko željo, da bi se od navijačev poslovili z dobro igro in zmago," se uspeha v Stožicah nadeja trenerka Bonova.

 

Dekleta z Galjevice tudi na poslovilni tekmi v evropski ligi prvakinj ne bodo nastopile v popolni zasedbi. Poleg že dlje časa poškodovane krožna napadalke Dragane Cvijić (v naslednji sezoni naj bi nosila dres Budućnosti iz Podgorice) ima še vedno težave tudi Marina Vergeljuk, medtem ko je desna zunanja igralka Barbara Varlec že končala z igranjem v letošnji sezoni. Levoroka Varlečeva je namreč noseča, tako da je bil dvoboj z Itxakom v Španiji zanjo tudi poslovilen.

 

V torek naj bi bilo na seji upravnega odbora kluba znano ime novega trenerja (skoraj zagotovo bo Marto Bon nasledil Tone Tiselj), ki bo nato odločal tudi o usodi sedanjega in bodočega igralskega kadra. Po letošnji tekmovalni sezoni pogodbe potečejo šestim Krimovim igralkam: Andrei Lekić, Jeleni Grubišić, Sergeji Stefanišin, Tamari Mavsar, Alji Koren in Dragani Cvijić. 

 

Tekma Krim Mercator – Oltchim bo v soboto, 19. marca 2011, ob 17.30 v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Šveda Michael Johansson in Jasmin Kliko, delegatka pa bo Helga Magnusdottir z Islandije.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Trenerka Marta Bon bo po koncu letošnje sezone zapustila Krim MercatorZnana polfinalna para zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja za ženske v ZagorjuV Stožicah junija tudi tekma ženske članske reprezentance Slovenije proti FrancijiKrim Mercator se je po neuspehu v Španiji dokončno poslovil od polfinala lige prvakinjMarta Bon in Maja Zrnec računata na Krimov uspeh na gostovanju pri ItxakuTone Tiselj kot selektor ženske članske reprezentance Slovenije nasledil Ivico RimanićaAndrea Lekić: Očitno se nismo dobro pripravile na tekmo; Alja Janković: Obramba je bila zaničKrimovke v ligi prvakinj doživele tretji zaporedni poraz, tokrat uspešnejša BudućnostZaključni turnir letošnjega pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci bo gostilo ZagorjeSlovenske prvakinje v četrtem krogu v Stožicah gostijo Budućnost iz PodgoricePodjetje Celjske mesnine postalo sponzor pokalnega tekmovanja v ženski konkurenci