25. 3. 2011

Maribor na prvi četrtfinalni tekmi pokala pokalnih zmagovalcev čaka favorizirane Špance

V četrtfinalu evropskega pokala pokalnih zmagovalcev se bodo rokometaši Maribora Branika pomerili s favoriziranim klubom San Antonio iz Pamplone. Prvi slovensko-španski obračun bo v soboto, 26. marca 2011, ob 19. uri v mariborski dvorani Tabor, povratni pa naslednjo soboto v Pamploni.

 

Kar se tiče gostov iz Španije (prej so nastopali pod imenom Portland San Antonio, zdaj pa Amaya Sport San Antonio), gre za uveljavljeno moštvo z bogatimi evropskimi izkušnjami. Kljub temu v mariborskem taboru obljubljajo, da bodo naredili vse, da presenetijo favorita.

 

Dvakratni španski prvaki in dvakratni zmagovalci domačega pokalnega tekmovanja so na evropski sceni prisotni v zadnjih dvanajstih letih. V tem času so kar devetkrat sodelovali v ligi prvakov in pri tem trikrat igrali v finalu, v sezoni 2000/01 pa tudi slavili v najelitnejšem tekmovanju na stari celini. V tisti sezoni so osvojili tudi evropski superpokal. Dvakrat so igrali tudi v finalu pokala pokalnih zmagovalcev in v sezoni 2003/04 osvojili še pokalno lovoriko.

 

"Dejstvo je, da so Španci veliki favoriti tega dvoboja. Ampak to nič ne pomeni, saj favoriti ne zmagujejo vedno. Mi se bomo, predvsem na domačem terenu, poskušali maksimalno dobro upirati in zmagati. Potem pa bomo videli, kaj se da postoriti še v Španiji," je dejal trener mariborskega kluba Marko Šibila.

 

Nekdanji slovenski reprezentant in krožni napadalec Marko Oštir pa pravi: "Vsem je znana moč španskega rokometa, ki je v tem letu v rahlem upadu, saj se tudi pri njih odraža finančna kriza. Kljub temu je San Antonio še zmeraj zelo kakovostno moštvo. Verjamem, da bomo z njimi bili pravo bitko in da jih v polni dvorani Tabor lahko presenetimo, na povratnem srečanju v Pamploni pa je vse možno. Gre za izrazito domačo ekipo, ki je predvsem nevarna pred svojimi privrženci."

 

Za moštvo iz Pamplone so nekoč igrali sami rokometni velemojstri, kot sta denimo Hrvat Ivano Balić in Francoz Jackson Richardson, pa tudi Slovenca Renato Vugrinec in Zoran Lubej, trenutno pa je na sedmem mestu v španskem prvenstvu. "To bo še ena zgodovinska tekma za mariborski rokomet. Dali bomo vse od sebe. Upamo na dober izid, a se zavedamo, da bo to le 'prvi polčas'. Obeta se pravi rokometni spektakel, zato pozivam gledalce, da se v čim večjem številu udeležijo tekme v dvorani Tabor," je dejal mariborski kapetan Rok Ivančič.

 

Mariborčani ne bodo mogli računati na Damirja Batinovića, ki si je na torkovi tekmi proti koprskemu Cimosu težje poškodoval koleno. Zasedba iz štajerske prestolnice je v tej sezoni prvič zaigrala na mednarodnem prizorišču, doslej pa je na štirih tekmah dosegla štiri zmage: najprej je dvakrat ugnala češki Banik iz Karvine, nato pa dvakrat še srbsko Kolubaro iz Lazarevca.

 

Tekma Maribor Branik - San Antonio bo v soboto, 26. marca 2011, ob 19. uri. Sodila jo bosta Slovaka Peter Brunovsky in Vladimir Canda, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

 

 

Foto: Spletna stran RK Maribor Branik

 

 

 

Znani nasprotniki treh slovenskih moških klubov v četrtfinalu evropskih pokalnih tekmovanj