27. 3. 2011

Kadetinje na kvalifikacijskem turnirju izgubile odločilno tekmo s Francijo in ostale brez EP

Ženska kadetska reprezentanca Slovenije je ostala brez uvrstitve na evropsko prvenstvo na Češkem. Na kvalifikacijskem turnirju v Franciji so mlade Slovenke na odločilni tekmi izgubile proti gostiteljicam s 24:27 (12:17).

 

Tako Francija kot Slovenija sta na prvih tekmah na kvalifikacijskem turnirju v mestu Saint die des Vosges premagali Ukrajino, zato sta o končnem prvem mestu v skupini 8 odločali v neposrednem dvoboju. Na tekmi med gostiteljicami in slovenskimi kadetinjami se je zbralo kar 1400 gledalcev, ki so na koncu videli zmago reprezentance Francije.

 

Domače rokometašice so si že v prvem polčasu priigrale pet zadetkov prednosti (17:12). V nadaljevanju so slovenske igralke skušale nadomestiti zaostanek, vendar jim poteka odločilne tekme (na evropsko prvenstvo na Češkem se je namreč uvrstil le zmagovalec skupine) ni uspelo obrniti.

 

Zadetke za Slovenijo so dosegle: D. Mrmolja 3, P. Feldin 1, M. Valjavec 2, J. Turnšek 5, N. Milakovič 4, P. Ugrin 6, N. Zulič 3.

 

 

 

SPORED IN IZIDI KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA V FRANCIJI (SKUPINA 8):

 

 

Ukrajina – Francija 20:31 (11:13)

 

Slovenija – Ukrajina 30:25 (14:15)

 

Francija – Slovenija 27:24 (17:12)

 

 

 

Končni vrstni red:

 

1. Francija 4 točke

 

2. Slovenija 2 točki

 

3. Ukrajina 0 točk.

 

 

Slovenske kadetinje kvalifikacijski turnir za nastop na EP začele z uspehom proti UkrajiniKadetinje bodo na kvalifikacijah v Franciji lovile vozovnico za EP na ČeškemSlovenke čakajo priprave in nastop v Franciji na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Češkem