24. 11. 2011

Norvežan trener madžarskega kluba Györi ETO; Predsednik Kelecsenyi: Böhn je najboljša rešitev

Rokometašice madžarskega kluba Györi ETO so dobile novega trenerja. Namesto dosedanjega trenerja Csaba Konkolyja bo najboljšo ekipo na Madžarskem odslej vodil norveški strokovnjak Karl Erik Böhn.

 

 

Norvežan je tudi selektor ženske reprezentance Madžarske, v letošnji sezoni pa je opravljal tudi vlogo svetovalca v klubu, katerega dres nosi tudi odlična slovenska rokometašica in reprezentantka Ana Gros. Karl Erik Böhn je bil v prejšnji tekmovalni sezoni trener aktualnega evropskega prvaka Larvika, vendar ga je uprava kljub dobrim rezultatom med sezono odstavila.

 

 

Igralke ekipe Györi ETO je v dosedanjem delu letošnje sezone vodil trener Csaba Konkoly. Madžarske prvakinje so v skupini C osvojile prvo mesto z osmimi točkami, njihovi nasprotniki pa so bili Metz (Francija), Randers (Danska) in Hypo (Avstrija). Madžarke so štirikrat zmagale (dvakrat so premagale Metz ter po enkrat Randers in Hypo) in dvakrat izgubile (po enkrat proti Dankam in Avstrijkam), a z igro niso blestele.

Klubsko vodstvo in norveški strokovnjak sta podpisala pogodbo do konca letošnje sezone (z možnostjo podaljšanja). "V Böhnu smo našli najboljšega možnega kandidata za trenerja ekipe do konca sezone. Med dosedanjim delovanjem na Madžarskem je dobro spoznal igralke, zato sem prepričan, da bo lahko ekipo pripravil in dvignil na višjo raven v drugem delu lige prvakinj," pravi klubski predsednik Ernö Kelecsenyi.


 

"Zame je velika čast voditi ekipo, ki je že zdaj med najboljšimi v Evropi. Upam, da bomo uspešni pri uresničitvi klubskih ciljev," se nadeja novi trener Karl Erik Böhn. V drugem delu evropske lige prvakinj bodo nasprotniki njegovega kluba Larvik (Norveška), Itxako (Španija) in Midtjylland (Danska).