25. 11. 2011

S točkama proti Rusom bi si Cimos na stežaj odprl vrata drugega dela lige prvakov

Po zmagi proti St. Peterburgu v gosteh (35:26) v prejšnjem krogu evropske lige prvakov se bodo rokometaši Cimosa iz Kopra znova pomerili z ruskim klubom. Tekma šestega kroga v skupini C bo v soboto, 26. novembra 2011, ob 17. uri v dvorani Bonifika v Kopru.

 

 

"Po prvi polovici lige prvakov smo lahko zadovoljni s točkovnim izkupičkom. Prav tako tudi s prikazanimi igrami, izjema je samo prvi polčas proti Metalurgu v Skopju. Rezultatsko uspešnost poleg domačega uspeha proti poljski Wisli potrjujeta tudi dve zmagi na gostovanjih pri Constanti v Romuniji in St. Peterburgu v Rusiji," prvih pet krogov med evropsko elito ocenjuje Cimosov trener Fredi Radojkovič. Pred začetkom drugega dela dodaja: "Imamo velike in realne možnosti za uvrstitev med šestnajst najboljših ekip v Evropi – in to še s kakšnega ugodnejšega mesta, kot je četrto v skupini. Še posebno, ker imamo v nadaljevanju ugodnejši razpored kot v prvem delu."

 

 

Kljub visoki zmagi v Rusiji trener Radojkovič opozarja, da končnih devet zadetkov razlike v korist Koprčanov ni realna slika razmerja moči in kakovosti med kluboma. "Predvsem po zaslugi vratarja Podpečana smo v zadnjih petnajstih minutah naredili zelo visoko razliko, v napadu pa smo ves čas zadevali iz skoraj vseh položajev. Zasluženo in visoko smo zmagali, vendar ne verjamem, da bodo Rusi zaradi tega prišli v Koper z belo zastavo. Imam občutek, da so se po neuspehu na domačem igrišču počutili zelo ponižane, zato bodo naredili vse, da se nam maščujejo," napoveduje trener Radojkovič.

 

 

 

Vratar Gorazd Škof na tekmi v St. Peterburgu zaradi poškodbe ni branil, a zdaj je s stegensko mišico že vse bolj ali manj v redu. "Jasno je, da pred tekmo v domači dvorani razmišljamo zgolj o zmagi, ki bi nas z 99,9-odstotno verjetnostjo že zdaj popeljala v drugi krog lige prvakov. A zdaj se z matematiko in kalkulacijami ne ubadamo, ampak smo povsem osredotočeni le na obračun s St. Peterburgom. V Bonifiki moramo Rusom takoj pokazati, kdo je glavni ter jim istočasno pokazati, naj ne računajo na uspeh v Kopru," gostom sporoča vratar Gorazd Škof.


 

Škof opozarja na dejstvo, da Cimos v prvih polčasih večine tekem prejema preveč zadetkov. "Tudi v sredo, ko smo gostovali v Mariboru, je bilo tako, saj smo jih dobili kar osemnajst. Prav tako v St. Peterburgu, ko so jih Rusi dosegli šestnajst. To moramo nujno popraviti, če se želimo nadejati novih uspehov tudi na naslednjih tekmah. Lahko smo zadovoljni, da se vrnemo po treh, štirih zadetkih zaostanka in obrnemo izid, toda to se nam ne bo vedno izšlo," ocenjuje Škof.

 

 

 

Cimosov vratar je prepričan, da je koprska ekipa tako kakovostna in da ima toliko možnosti za rotacijo igralcev, da je 30 minut zelo dobre igre premalo. "Zavedam se, da nobena ekipa ne more odigrati vseh šestdeset minut na vrhunski ravni. Namesto tridesetih dobrih minut jih moramo zbrati vsaj 45 in prepričan sem, da smo tega sposobni," pravi Škof.

 

 

Po njegovem mnenju bi bilo 45 minut dobre igre dovolj za uspeh proti St. Peterburgu: "Znebiti se moramo velikih nihanj v igri in težiti h konstantnosti. Črnih minut mora biti čim manj in v tem primeru tudi Rusi ne bodo imeli niti minimalnih možnosti za morebitno presenečenje v Bonifiki."


 

Tekma Cimos Koper - St. Peterburg bo v soboto, 26. novembra 2011, ob 17. uri v dvorani Bonifika. Sodila jo bosta Šveda Patrick Hakansson in Maths Nilsson, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)Slovenski rokometaš Vid Kavtičnik po petem krogu tretji strelec evropske lige prvakovLiga prvakov - 5. krogTorgovanov: Gre za to, na kakšen način smo izgubili; Skube: Povratna tekma bo težjaKoprčani kar z devetimi zadetki razlike zmagali na gostovanju pri St. Peterburgu v Rusiji (35:26)V Cimosovem taboru kljub težavam s poškodbami upajo na tretjo zmago v evropski ligi prvakov