28. 11. 2011

Pisna pobuda RK Celje Pivovarna Laško za ohranitev slovenskih rokometnih centrov

Rokometni klub Celje Pivovarna Laško je sprožil pisno pobudo za ohranitev slovenskih rokometnih centrov, konkretno RD Loka iz Škofje Loke. V nadaljevanju si lahko preberete celotno pisno pobudo celjskega kluba, naslovljeno na predstavnike rokometnih sredin, medije in javnost.

 

 

Pobudo celjskega kluba (v njegovem imenu ga je napisal Miha Pantelič, zadolžen za marketing in odnose z javnostmi), objavljamo v celoti in brez pravopisnih popravkov.

 

 

 

 

Spoštovani predstavniki rokometnih sredin,

 

 

Iz RK Celje Pivovarna Laško vam pošiljamo pobudo za ohranitev ene slovenskih rokometnih centrov. Kot o enem zadnjih govorimo seveda o RD Loka. V minulih dneh smo namreč lahko v medijih prebirali številne intervjuje in izjave akterjev iz vrst tega kluba. Iz teh smo ugotovili, da v Škofji Loki še vedno obstaja velik interes po ohranitvi in nadaljnjem delovanju tamkajšnjega kluba. Prav tako ne manjka zanesenjakov, kot je bil njihov nekdanji predsednik, g. Srečo Barbič, ki bi bili pripravljeni še naprej pomagati klubu in si želijo, da klub še naprej tekmuje tudi v članski konkurenci. Danes smo lahko v intervjuju prebrali še izjavo predsednika RZS, g. Franja Bobinca, da si želi, da bi Loka, ki je v mladinskih kategorijah najboljša v državi, ostala. Vemo sicer, da se RZS ne more aktivno vključiti v reševanje enega kluba, zato pa smo se na podlagi tega odločili, da pomoč ponudimo mi in k temu pozovemo tudi ostale.

 

 

Želimo si, da bi takšna rokometna sredina, kot je Škofja Loka, ostala in še naprej proizvajala številne dobre rokometaše. Zato smo že pred dnevi ponudili, da bi našo medsebojno tekmo odigrali kar v Škofji Loki, pa čeprav bi morala biti v Celju. Sedaj pa smo se odločili, da Loki ponudimo, da jim do konca sezone pokrijemo prevoze njihove članske ekipe na vse tekme v NLB Leasing ligi, vse ostale pa pozovemo, da jim pomagajo po svojih najboljših močeh. Morda si za zgled velja vzeti Slovenj Gradec, ki je lani do konca sezone izpeljal nastopanje v ligi, takrat potem izpadel, nato pa začel graditi na novih temeljih. Tudi ta klub se je na nas obrnil s prošnjo po pomoči in tudi njim bomo pomagali. Pred našo pokalno tekmo v Slovenj Gradcu jim bomo izročili materialno pomoč, ki upamo, da jim bo vsaj nekoliko pomagala pri ponovni izgradnji koroškega rokometnega centra.

 

 

Dobro leto dni nazaj smo takratne vodilne pri ZROPS opozarjali na scenarije, kot se nam sedaj dogajajo. Žal tega takrat ali niso jemali resno ali pa niso ničesar storili v smeri, da se takšni scenariji preprečijo, še bolj žalostno pa je, da se takšen scenarij dogaja prav v klubu takratnega predsednika ZROPS. Že takrat smo dejali, da je naša želja ta, da liga ostane enotna, kajti samo tako lahko gradimo kakovosten rokometni in športni produkt, kot bi 1. NLB Leasing liga lahko bila.

 

 

Na ta način je sedaj reševanje in pomoč RD Loka praktično veliko več kot le pomoč tamkajšnjemu klubu. Pravzaprav rešujemo in pomagamo slovenskemu rokometu nasploh. Verjamemo, da lahko skupaj uspemo ter v današnjem času športni in širši javnosti pošljemo pomembno sporočilo. Namreč, če vsi stopimo skupaj, lahko spremenimo marsikaj, predvsem pa kar je pomembno za nas, rokometu damo nov zagon.

 

 

Torej RD Loka ponujamo zagotovitev prevozov članske ekipe v NLB Leasing ligi do konca sezone, vse ostale pa pozivamo, da jim pomagate na najboljši možen način.