28. 12. 2011

Slovenski kadeti nastop na turnirju v Katarju začeli s porazom proti Južni Koreji

Moška kadetska reprezentanca Slovenije nastopa na mednarodnem turnirju v Dohi v Katarju. V prvem krogu so slovenski kadeti pod vodstvom trenerja Tomaža Juršiča izgubili proti Južni Koreji s 33:36 (14:12).


 

Kadetska izbrana vrsta Slovenije je v ponedeljek, 26. decembra 2011, odpotovala na turnir v Katar, na katerem poleg gostiteljev in Slovencev sodelujeta še reprezentanci Južne Koreje in Irana. Prav Južna Koreja je bila prvi nasprotnik Slovenije, tekma pa se je končala z zmago Azijcev (36:33).


 

Na tekmi uvodnega kroga na turnirju v Dohi so si prvo občutnejšo prednost priigrali rokometaši Južne Koreje, ki so povedli s štirimi zadetki razlike (11:7). Kljub temu je končnica prvega polčasa pripadla Juršičevi četi, ki je na odmor odšla z vodstvom s 14:12.


 

Južna Koreja, ki je celotno tekmo odigrala obrambo 3-3, je z dvema zadetkoma na začetku drugega polčasa poskrbela za izenačenje na 14:14. V nadaljevanju sta se reprezentanci izmenjevali v vodstvu, mladi Slovenci (izstopal je Matic Verdinek z 12 zadetki) pa so pri zaostanku z 31:32 zapravili priložnost za izenačenje.


 

V končnici tekme se je tehtnica nagnila na stran Južne Koreje, ki je zmagala s 36:33. V drugem krogu se bo slovenska kadetska reprezentanca pomerila z gostiteljem Katarjem, v zadnjem pa še z Iranom.


 

Strelci za Slovenijo proti Južni Koreji: Blagotinšek 5, Alagič 1, Kodrin 1, Fižuleto 3, Ovniček 3, Verdinek 12, Gjerek 5, Kodrič 3. Slovenski vratarji so skupaj zbrali 14 obramb.

 

 

 

Mladinska reprezentanca na tekmi za trening v Novem mestu tesno izgubila proti KrkiSlovenska moška kadetska reprezentanca bo odpotovala na mednarodni turnir v KatarMladinci bodo v Novem mestu in Ljubljani opravili štiri tekme in odigrali tekmo s KrkoMoška kadetska reprezentanca Slovenije bo v Velenju odigrala tekmo za trening z GorenjemKandidati za moško reprezentanco letnika 1996 in mlajših se bodo zbrali na treningu v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših iz Vzhoda bo v VelenjuKandidati za moško mladinsko reprezentanco so se zbrali na dveh treningih v LjubljaniPregledni trening kandidatov za reprezentanco letnika 1998 in mlajših bo v ponedeljek v ŠmartnemKandidati za moško mladinsko reprezentanco se bodo zbrali na dveh treningih v Ljubljani