28. 4. 2012

Koprčani v dramatični končnici klonili v Madridu in ostali brez zaključnega turnirja lige prvakov

Rokometaši Cimosa so na povratni četrtfinalni tekmi v evropski ligi prvakov v dramatični končnici v Španiji izgubili proti ekipi Atletico Madrid s 24:31 (13:14). Ker je Atletico prvo tekmo v Bonifiki izgubil le s tremi zadetki razlike (23:26), se je španski klub s skupnim izidom 54:50 uvrstil na zaključni turnir najboljše četverice v Kölnu.

 

 

Atletico Madrid - Cimos Koper 31:24 (14:13)

 

Madrid - Dvorana Vistalegre, gledalcev: 10.000, sodnika: Buy in Pichon (oba Francija).

 

Atletico Madrid: Šterbik (19 obramb), Hombrados, Fernandez 1, Källman 7, Guardiola 3, Markussen 8, Aguinagalde 1, Davis, Abalo 1, Rodriguez 1, Canellas 4 (1), Jurkiewicz, A. Entrerrios 1, Dinart, Lazarov 4.

 

Cimos Koper: Škof (4 obrambe), Vran (10 obramb), Skoko 2, Dobelšek, Brumen 7 (3), Čemas, Bombač 2, Poklar, Džono, Krivokapić 6, Skube 1, Mlakar 2, Konečnik 1, Rapotec 3, Bundalo, Osmajić.

 

Sedemmetrovke: Atletico Madrid 2 (1), Cimos Koper 4 (3).

 

Izključitve: Atletico Madrid 8 minut, Cimos Koper 12 minut.

 

 

 

V španski prestolnici je dolgo časa dišalo po koprski uvrstitvi na zaključni turnir četverice, ki bo konec maja v Kölnu. Toda v dramatični končnici je razvpita in izjemno kakovostna zasedba s Pirenejskega polotoka vendarle uveljavila svojo premoč in izločila slovenskega prvaka.

 

 

Izbranci Fredija Radojkoviča navkljub porazu z dvignjenimi glavami zapuščajo špansko prestolnico, saj so pošteno namučili trikratnega zmagovalca najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini in petkratnega španskega prvaka. Na prvi tekmi so zmagali s 26:23, na drugi pa so bili do končnice konkurenčni imenitnim igralcem iz Madrida.

V dvorani Vistalegre se je zbralo rekordno število gledalcev na rokometnih tekmah Atletica. Ta ponavadi na svoje obračune privabi okoli tri, največ štiri tisoč gledalcev, tokrat jih je bilo kar 10.000. Domači privrženci so bili po uvodnih 13 minutah igre zagotovo izjemno zadovoljni, njihovi ljubljenci so namreč povedli z 9:4, koprska klop pa je zahtevala minuto odmora.

 

 

Po njej je slovenska igra dobila povsem drugo dimenzijo v napadu in obrambi, kar so na lastni koži občutili izbranci domačega trenerja Talanta Dušebajeva. Njihova prednost je bila iz minute v minuto vse manjša, tik pred koncem prvega dela pa je Sebastian Skube znižal na 13:14.

 

 

V začetku drugega polčasa so Koprčani zagospodarili na igrišču: najprej je Milorad Krivokapić izenačil na 14:14, nato pa je Dean Bombač v 34. minuti zadel za prvo vodstvo slovenskih prvakov v Madridu (16:15). Igralci španske zasedbe so bili povsem nemočni, v 38. minuti pa še osramočeni, ko je Matjaž Brumen s cepelinom povišal na 19:17.

V nadaljevanju so Španci vendarle uveljavili daljšo klop in postopoma prevzemali pobudo na igrišču. Za preobrat je poskrbel vratar Arpad Šterbik, ki je prišel v svojo serijo obramb in na koncu zaustavil 19 strelov. V 50. minuti je na prvi tekmi odsotni in izjemno visoki švedski krilni igralec Jonas Källman svoje soigralce popeljal do vodstva s 25:22, le minuto kasneje pa je bilo 27:22.

 

 

Koprčani se niso predali, v 57. minuti pa so znižali na 24:28. Toda po izključitvi Matjaža Mlakarja so si Madridčani priigrali neulovljivo prednost in napredovanje na sklepni turnir lige prvakov.

 

 

V koprski ekipi sta bila najbolj učinkovita Matjaž Brumen in Milorad Krivokapić. Prvi je dosegel sedem, drugi pa šest golov. V španski ekipi je Danec Nikolaj Markussen dosegel osem, Šved Jonas Källman pa sedem golov.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2011/12 (SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)