29. 9. 2012

V Rdeči dvorani so rokometaši Gorenja suvereno opravili z ruskim klubom St. Peterburg

Pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani so rokometaši Gorenja v prvem krogu evropske lige prvakov dosegli prvi par točk. V skupini C so suvereno opravili z ruskim klubom St. Peterburg, končni rezultat pa je bil kar 35:22 za Velenjčane.

 

 

Gorenje Velenje - St. Peterburg 35:22 (16:10)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev 1200, sodnika: Fleisch in Rieber (oba Nemčija).

 

Gorenje Velenje: Gajić (11 obramb), Taletovič (4 obrambe), Melić 5 (1), Medved 3, Bezjak 9, Pucelj 1, Dolenec 3 (1), Cehte 7, Miklavčič 2, Gaber 1, Golčar 1, Dobelšek 1, Gams 1, Bajram, Nosan, Dujmovič 1.

 

St. Peterburg: Šitco, Kišov, Nasirov 1, Kuzmin, Laužin 1, Sanaškin 2 (1), Piškin 4, Niažura, Semenov 3, Čezlov 1, Novoselov 3 (1), Kiselev 1, Poljakov 3, Černki 2, Grigorjev 1.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 2 (2), St. Peterburg 2 (2).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 4, St. Peterburg 2 minuti.

 

 

 

Slovenski rokometni prvaki so zmagovito začeli najbolj imenitno klubsko tekmovanje na stari celini, v uvodni domači tekmi so na kolena spravili ruske podprvake iz Sankt Peterburga. Izbranci Branka Tamšeta so po izenačenih uvodnih dvajsetih minutah v nadaljevanju zaigrali odločno, s hitro igro pa so povsem zasenčili neizkušene tekmece iz drugega največjega mesta v Rusiji. V slovenski zasedbi je bil najbolj učinkovit Marko Bezjak z devetimi zadetki, medtem ko je Klemen Cehte prispeval sedem golov.

 

 

Igralci iz Šaleške doline so že v uvodu dokazali, da so vsaj za razred ali dva boljši od tekmecev na nasprotni strani igrišča, a njihova "toplo-hladna" predstava jim je onemogočila, da bi si v že prvih dvajsetih minutah priigrali prednost, ki bi jim zagotavljala mirno nadaljevanje. Dirigent igre Marko Bezjak je bil resda izjemno razpoložen, v uvodnih enajstih minutah je dosegel štiri od skupno šestih velenjskih golov, njegovi soigralci pa so imeli kar velike težave z zbranostjo. Številni njihovi streli so po izdelanih akcijah končali v okviru vrat ali mimo gola, kar so mladi in precej počasnejši ruski rokometaši s pridom izkoristili in v prvi tretjini tekme držali stik z Velenjčani (9:9).

V zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa so "ose" odločno pohodile stopalko za plin, s hitro igro in nekaterimi svežimi igralci - David Miklavčič je zamenjal nerazpoloženega Jureta Dolenca, svoj delež pa je dodal tudi Luka Dobelšek - so povsem razorožili goste. Med 20. in 28. minuto so svojo mrežo pustili nedotaknjeno, na odmor pa so odšli z lepo prednostjo šestih golov (16:10).

 

 

Velenjčani so drugi polčas začeli učinkovito in nekdanjega sijajnega krožnega napadalca, zdaj pa trenerja St. Peterburga Dimitrija Torgovanova prisili, da je že po sedmih minutah zahteval minuto odmora. A njegovi nasveti niso preprečili ruskega poloma v Šaleški dolini, kajti gostitelji so v 41. minuti povedli z desetimi (23:13), v 47. minuti pa že kar z dvanajstimi goli prednosti (28:16). Tekma je bila odločena, domači trener Tamše je v nadaljevanju priložnost za dokazovanje ponudil tudi igralcem z manjšo minutažo, povprečni ruski rokometaši pa tudi njim niso povzročali večjih preglavic.

 

 

Gorenje bo v prihodnjem krogu skupine C v evropski ligi gostovalo pri makedonskem Metalurgu v Skopju, ki je v tej sezoni povsem slovensko obarvan. Barve zasedbe iz Skopja branijo Miladin Kozlina, Renato Vugrinec in Tadej Matijašič, tekma pa bo v soboto, 6. oktobra, ob 18. uri.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13 (SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)