27. 10. 2012

Sviš Pekarna Grosuplje - Jer. Ormož 30:23 (18:10)

V osmem krogu v 1. NLB Leasing ligi je ekipa SVIŠ Pekarna Grosuplje gostila Jeruzalem Ormož. Precej boljši so bili domači rokometaši, ki so zmagali s 30:23 (18:10).

 

 

SVIŠ Pekarna Grosuplje - Jeruzalem Ormož 30:23 (18:10)

 

Ivančna Gorica - Dvorana OŠ Stična, gledalcev: 300, sodnika: Krstič in Ljubič (oba Kozina).

 

SVIŠ Pekarna Grosuplje: Marjanovič, Pokal, Zidar, Potokar, Rotar 5, Muhovec 4, Medved, Stopar 6 (3), Pekolj 3, Bučar, Kalabić 3, Marinčič 3, Sašek 4, Kristan, Sendelbah 2, Murčehajić.

 

Jeruzalem Ormož: Šišmanovič 2, Mesarić 4, Kljajič 2, Žuran, Žmavc, Hrupič, Gregorc 1, Belec, Špiljak 2, Čudič 8 (5), Radujkovič, Kirič, Bogadi 4, Rajšp, Ogorelc.

 

Sedemmetrovke: Sviš Pekarna Grosuplje 5 (3), Jeruzalem Ormož 6 (5).

 

Izključitve: Sviš Pekarna Grosuplje 12, Jeruzalem Ormož 8 minut.

 

Rdeči karton: Kalabić (SVIŠ Pekarna Grosuplje, 48. minuta).

 

 

 

Igralci iz Ivančne Gorice so pred domačimi gledalci premagali Ormožane in tako v prvenstveno lestvico vpisali drugo zmago. Do nje so prišli praktično že v prvem polčasu, ki so ga dobili za osem golov. Najboljši strelec pri domačih je bil Simon Stopar s šestimi, pri gostih, ki imajo enak izkupiček kot Sviš (dve zmagi, neodločen izid in pet porazov), pa Bojan Čudič z osmimi zadetki.

 

 

Gostujoči rokometaši na tekmi niso niti enkrat vodili. Nazadnje pa so izid poravnali pri 3:3, nato pa so gostitelji s štirimi zadetki zapored napovedali, kako se bo tekma odvila. Ko jim je v drugi polovici prvega polčasa uspelo zabiti šestkrat zapored, je njihovo vodstvo znašalo že 16:6.

 

 

Tako je bilo nadaljevanje bolj ali manj formalnost. Sredi drugega polčasa so se sicer gosti približali na 21:23 in 22:24, toda ko so domači spet zaigrali resneje, se je razlika spet hitro povečala in na koncu znašala sedem golov.

 

 

Sviš bo naslednjo prvenstveno tekmo igral 7. novembra v Celju, Jeruzalem Ormož pa bo na isti dan gostil Maribor Branik.