29. 10. 2012

Slovenski rokometaši začenjajo kvalifikacije za EP 2014 v sredo v Kopru proti Romuniji

Moška članska reprezentanca Slovenije v sredo, 31. oktobra, začenja kvalifikacije v skupini 6 za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014. Ob 20.15 se bo v dvorani Bonifika v Kopru četa selektorja Borisa Deniča pomerila z Romunijo.

 

 

Slovenski rokometaši so svoje zatočišče pred uvodnima kvalifikacijskima tekmama za nastop na evropskem prvenstvu na Danskem leta 2014 poiskali na Obali. Izbranci Borisa Deniča se bodo v sredo, 31. oktobra, najprej v Kopru pomerili z Romuni (20.15), v nedeljo, 4. novembra, pa v Minsku z Belorusijo (13.00).

 

 

V slovenski izbrani vrsti pred uvodnima tekmama nimajo zdravstvenih težav, izjema je le krožni napadalec Matej Gaber, ki ima lažji zvin gležnja, a njegov nastop ni pod vprašajem. Slovenski rokometni prvokategorniki so se v nedeljo že zbrali v ankaranskem hotelu Convent, do sredine tekme v dvorani Bonifika pa bodo opravili štiri treninge. Zanimanje za prvi dvoboj z Romunijo je solidno, prireditelji tekme so sporočili, da so doslej prodali že okoli 400 vstopnic, na sredini tekmi pa pričakujejo, da bodo tribune lepo izpolnjene.

 

 

"Po uspešnih junijskih kvalifikacijskih tekmah s Portugalsko za nastop na svetovno prvenstvo prihodnje leto v Španiji smo se ponovno zbrali. Za obe bližnji tekmi z Romunijo in Belorusijo imamo predvidene po štiri treninge. Čas resda ni naš zaveznik, a upam, da bomo te dni na Obali kakovostno izkoristili in naredili vse, da kvalifikacije za Dansko začnemo s štirimi točkami," je uvodoma dejal slovenski selektor Boris Denič in dodal: "Romunija je kakovostna ekipa, ki je v minulih letih malce izgubila stik v mednarodnem merilu, v zadnjih letih pa je njena krivulja zaradi denarnega vlaganja na poti navzgor. Gre za potentno ekipo, v njenih vrstah so zelo sposobni igralci na zunanjih položajih, na nam pa je, da ji vsilimo naš način igre in jo na naš način tudi premagamo."

 

 

"Na letošnjem evropskem prvenstvu v Srbiji smo si ustvarili določeno podobo oziroma rating, ki smo ga čez kvalifikacijski tekmi s Portugalsko za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji potrdili, podobno pa moramo zdaj narediti tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Danskem. Pred bližnjima tekmama z Romunijo in Belorusijo smo v vlogi papirnatega favorita, tako da je naš cilj, da prvi sklop kvalifikacij zaključimo s štirimi točkami," je pred začetkom kvalifikacijskih tekem z Romunijo in Belorusijo dejal ideolog slovenske rokometne reprezentance Uroš Zorman.

 

 

Slovenska izbrana vrsta bo po bližnjih tekmah z Romunijo in Belorusijo naslednjo kvalifikacijsko akcijo imela v začetku aprila prihodnje leto, ko se bo dvakrat pomerila z Islandijo, v prvi polovici junija pa jo čakata še dve tekmi: najprej bo gostovala v Romuniji, nato pa gostila Belorusijo.