23. 12. 2012

Mladinci le za dva zadetka slabši od Savdske Arabije

Mladinska reprezentanca, ki se pod taktirko selektorja Slavka Iveziča pripravlja za nastop na kvalifikacijah za SP 2013, je v soboto v Poreču odigrala prijateljsko tekmo s člansko ekipo Savdske Arabije (tekmec Slovenije v skupini SP v Španiji) in izgubila le za dva zadetka.

 

Slovenija (U-21) – Savdska Arabija          26:28 (14:15)

Slovenija: Baznik, Škalički (1 obramba), Zaponšek ( 4 obrambe); Blagotinšek 2,   Fidel 1, Gorela 5, Gorenjak 2  (2), Hrastnik 5, Kodrin 2, Grzentič  5 (1), Lavrič 2, Sendelbah 2. Selektor: Slavko Ivezič

 

Tekma s člansko vrsto Saudske Arabije je bila prva resna preizkušnja v nizu kratkih priprav naše mladinske izbrane vrste na kvalifikacije za SP 2013 v BiH. Tekma v Poreču, kjer so Arabci pod vodstvom Hrvata Nenada Kljaića na pripravah za januarsko člansko svetovno prvenstvo v Španiji, so naši izgubili z minimalno razliko, potem ko so bili skozi vso srečanje najmanj enakovreden nasprotnik ekipi, ki bo v Španiji igrala v isti skupini kot slovenska članska vrsta.

Mladinci so sinoči nastopili  z samo devetimi igralci, v močno okrnjeni sestavi, brez nekaterih pomembnih igralcev, pretežno iz Celja in Maribora, ki so imeli klubske obveznosti. Naši so začeli izvrstno, povedli 4:0 in 6:2, šele tik pred zaključkom prvega dela pa so tekmecem pustili izenačenje, ter že po izteku prvega dela še vodstvo. V izenačenem drugem delu so Slovenci imeli vodstvo še šest minut pred zaključkom tekme, v končnici pa jim je zaradi kratke klopi in zelo agresivne globoke obrambe nasprotne ekipe popustila zbranost. Posledice agresivnosti je občutil Aljaž Lavrič, ki je moral na šivanje prebite arkade. Selektor Slavko Ivezič je preizkusil vse igralce in tudi vsakemu od treh vratarjev je namenil po 20 minut.

Savdska Arabija se na svetovno prvenstvo, kjer bo  igrala tudi z našo člansko vrsto, pripravlja zelo resno. Celo tako resno, da so prijateljsko tekmo v 15. minuti prekinili z zahtevo, da Slovenci prekinejo s snemanjem in s kamere zbrišejo dotedanji posnetek. Ivezič jim je dobrodušno ponudil kamero, zaplet pa je tekmo prekinil kar za nekaj minut. Tudi na zapisnik tekme k igralcem niso hoteli pripisati številk, češ, da igrajo v Španiji z Slovenijo. A za Deničevo vrsto kljub takšni konspirativnosti , ki spominja na nekdanje jugo-rokometne zgodbe,  verjetno ne more biti velikih presenečenj. V Poreču sta manjkala tudi Borut Mačkovšek in Mario Šoštarič, ki sta na pripravah članske reprezentance, a se bosta po božičnih praznikih priključila svojim vrstnikom in nastopila na januarskih kvalifikacijah na Nizozemskem.