28. 12. 2012

V nedeljo ob 18. uri v Slovenj Gradcu prva pripravljalna tekma Slovenije proti Alžiriji

Moško člansko reprezentanco Slovenije čaka v nedeljo, 30. decembra, ob 18. uri v Slovenj Gradcu prva od štirih pripravljalnih tekem za svetovno prvenstvo v Španiji. Ekipa selektorja Borisa Deniča se bo na Koroškem pomerila z reprezentanco Alžirije.

 

 

Tekma proti Alžiriji bo služila za pripravo na prvo tekmo na SP v Španiji (od 11. do 27. januarja 2013), ko bodo slovenski rokometaši v skupini C v Zaragozi v soboto, 12. januarja, igrali s Savdsko Arabijo. "Prvi del priprav, kjer smo delali bazo, se pravi delali smo kondicijo z žogo, poskočnost, hitrostno vzdržljivost, je bil res kvaliteten. Fantje so dobro delali, tako kot zdaj v drugem delu, ko smo prešli na taktiko. Delamo dobro, delamo kvalitetno. Preizkušamo neko razmišljanje, ki ga imamo. Želimo, da krivuljo, katera je normalna v tem obdobju, glede na to, da so vsi naši igralci odigrali zelo kvalitetne klubske sezone in polsezone, obrnemo navzgor," je dejal selektor slovenske reprezentance Boris Denič.

 

 

"Upam, da se bo v času do svetovnega prvenstva v Španiji krivulja v formi obrnila navzgor. Kar se tiče zdravstvenega biltena, lahko potrkam, da je v tem trenutku vse v redu. Manjše poškodbe seveda obstajajo, to je kontaktni šport, brez tega enostavno ne gre," je še dodal selektor Denič.

 

 

Prvi pripravljalni test od skupno štirih Slovenijo čaka v nedeljo, ko bodo skušali igralci zamisli in pripravljenost pokazati na igrišču. "Zdaj smo prešli na taktiko, delamo obrambno postavitev 6-0 in napad na globoke cone. Imamo kontrolno tekmo proti Alžiriji, kjer že pričakujemo tako cono. Da dobimo dražljaj, da bomo znali kvalitetno odgovoriti na SP, kjer nas najprej čaka Savdska Arabija, ki igra globoko cono, in nato takoj v drugem kolu Južna Koreja. Pričakujem, da bomo videli, kako bomo odreagirali, kako se bomo obnašali, kako bomo uspeli proizvesti taktične zamisli na te globoke cone," je taktične zamisli razjasnil Denič.

 

 

Pred nedeljsko tekmo v Slovenj Gradcu je selektor Denič nadaljeval: "Pričakujem, da bo tudi Alžirija odigrala nekako na ta način, torej z obrambnima postavitvama 4-2 ali 3-3, kjer bodo na sami tekmi menjali globino postavitve. Tako da me zanima, kako bomo mi na to odgovorili."

 

 

Slovenija se bo sicer na svetovnem prvenstvu v prvem delu v Zaragozi pomerila s Savdsko Arabijo, Južno Korejo, Poljsko, Belorusijo in Srbijo. V primeru, da bo osvojila prvo ali drugo mesto v skupini C, bo tekmo osmine finala igrala v Barceloni, v primeru tretjega ali četrtega mesta pa bo ostala v Zaragozi.

 

 

V pripravljalnem obdobju bodo slovenski rokometaši odigrali štiri prijateljske tekme. Po nedeljskem obračunu z Alžirijo se bodo nato od 4. in 6. januarja prihodnje leto na Danskem pomerili s Črno goro, Tunizijo in izbrano vrsto gostiteljev.