4. 1. 2013

Slovenski rokometaši začenjajo turnir na Danskem s tekmo proti reprezentanci Črne gore

Od petka, 4. januarja, do nedelje, 6. januarja, bo moška članska reprezentanca Slovenije v okviru priprav na SP v Španiji nastopila na močnem mednarodnem turnirju na Danskem. Prvi nasprotnik čete selektorja Borisa Deniča bo v petek ob 17. uri v Skjernu reprezentanca Črne gore.

 

 

Po zmagi na prvi pripravljalni tekmi proti Alžiriji v Slovenj Gradcu (29:19) čakajo slovenske rokometaše še zadnje tri preizkušnje pred začetkom svetovnega prvenstva v Španiji, ki bo od 11. do 27. januarja. Na mednarodnem turnirju na Danskem se bodo Slovenci najprej pomerili s Črno goro, v soboto (5. januar 2013) jih čaka tekma z reprezentanco Tunizije, zadnji dan turnirja (nedelja, 6. januar 2013) pa še dvoboj z gostiteljico Dansko.

 

 

Vse tri tekme bo slovenska izbrana vrsta odigrala v različnih danskih mestih. S Črnogorci se bo pomerila v Skjernu, tekma s Tunizijo bo v Aalborgu, z domačo reprezentanco pa se bodo slovenski rokometaši srečali v Aarhusu.

 

 

"Najbolj me skrbi, da po vseh teh zdravstvenih težavah nimamo več nobenega manevrskega prostora v primeru nove poškodbe, rokomet pa je telesno izjemno zahteven šport, poln kontaktov. Pred nami je turnir na Danskem. Na vsaki tekmi bomo igrali na polno, med igralci pa bom enakovredno porazdelil minutažo, saj zaradi prej omenjenih težav ne mislim do skrajnih meja obremenjevati svojih varovancev. To bom storil šele na vrhuncu letošnje reprezentančne sezone, torej v Španiji," je dejal selektor Boris Denič.

 

 

 

SPORED MEDNARODNEGA TURNIRJA NA DANSKEM:

 

 

 

Petek, 4. januar 2013 (Skjern):

 

 

ob 17.00: Slovenija - Črna gora

 

ob 19.00: Danska - Tunizija

 

 

 

Sobota, 5. januar 2013 (Aalborg):

 

 

ob 15.00: Slovenija - Tunizija

 

ob 17.10: Danska - Črna gora

 

 

 

Nedelja, 6. januar 2013 (Aarhus):

 

 

ob 15.10: Tunizija - Črna gora

 

ob 17.00: Danska - Slovenija