4. 1. 2013

Reprezentant David Špiler zaradi operacije žile ostal doma, vprašljiv nastop na SP v Španiji

Na zadnjem treningu pred odhodom na turnir na Dansko je David Špiler dobil udarec v mišico na nogi in je zaradi otekline ostal doma. Kasnejši pregledi so pokazali, da je poškodba hujše narave in danes bo slovenski reprezentant zaradi počene žile operiran. Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, kar pomeni, da ga bržčas ne bo na SP 2013.

 

 

Brez težav v slovenskem reprezentančnem taboru pred svetovnim prvenstvom v Španiji očitno ne gre. Čeprav je sprva kazalo, da poškodba ni hujše narave in da gre zgolj za posledico udarca, so bolj natančni pregledi pokazali, da mora izkušeni David Špiler na operacijo, ki bo opravljena danes.

 

 

"Moj nastop na svetovnem prvenstvu je zdaj pod velikim vprašajem. Okrevanje bo trajalo najmanj teden dni, lahko pa tudi mesec. Več bo jasno po operaciji. Nimam sreče, mislil sem, da gre zgolj za oteklino, ki je posledica udarca, a se je hematom tako povečal, da je zdravnik rekel, da moram na operacijo. In vse skupaj se je zgodilo na moj 30. rojstni dan (02. 01. 1983)," je povedal razočarani David Špiler.

 

 

Strokovni štab se bo za naslednje korake odločil po turnirju na Danskem. Od zunanjih igralcev sta selektorju Borisu Deniču na voljo ostala srednji zunanji Dean Bombač (Cimos Koper) in mladinski reprezentant, levi zunanji Borut Mačkovšek (Celje Pivovarna Laško), ki je trenutno z mladinsko reprezentanco na kvalifikacijskem turnirju na Nizozemskem za nastop na MSP 2013 v Bosni in Hercegovini.