4. 1. 2013

Moška članska reprezentanca Slovenije turnir na Danskem začela z visoko zmago proti Črni gori

Mednarodni turnir na Danskem v pripravah za bližnje svetovno prvenstvo v Španiji je moška članska reprezentanca Slovenije začela s prepričljivo zmago. V prvem krogu so slovenski rokometaši na tekmi v Skjernu premagali reprezentanco Črne gore z 31:26 (14:8).

 

 

SLOVENIJA - ČRNA GORA 31:26 (14:8)

 

Skjern - Dvorana Skjern Bank Arena, gledalcev: 1000, sodnika: Mortensen in Poulsen (oba Danska).

 

Slovenija: Škof, Prošt, Bilbija 2, Dobelšek, Kavtičnik 1, Bezjak 3, Dolenec 2, Skube 1, Bundalo, M. Žvižej 3, L. Žvižej 4, Gaber, Zorman 4, Marguč, Razgor, Gajić 11.

 

Črna gora: Rakčević 3, Pejović, Milašević 1, Melić 9, Osmajić 4, Mrvaljević, Marković 3, Kapisoda 1, Rajković, Grbović, Vujović, Sevaljević 1, Roganović 1, Simović 3, M. Lakica, G. Lakica.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 6 (4), Črna gora 8 (6).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Črna gora 6 minut.

 

 

 

Slovenski rokometni prvokategorniki so navkljub silnim zdravstvenim težavam in številnim odpovedim - na bližnjem svetovnem prvenstvu, ki bo med med 11. in 27. januarjem v Španiji, zagotovo ne bodo nastopili vratarja Matevž Skok in Urban Lesjak (oba Celje Pivovarna Laško) ter zunanji igralec David Miklavčič (Gorenje Velenje), bržkone pa bo izostal tudi srednji zunanji David Špiler (Croatia Osiguranje Zagreb) - dosegli prvo zmago. Na kolena so položili tekmece iz Črne gore, ki so v lanskih kvalifikacijah za letošnji največji rokometni dogodek nekoliko senzacionalno izločili Švede.

 

 

Slovenija, ki je na uvodni tekmi v Skjernu vseskozi igrala obrambo 6-0, Črna gora pa različico 3-2-1, je bila gospodarica igrišča od prve do zadnje minute. Junak dvoboja je bil vratar Gorazd Škof, ki je - predvsem to velja za prvi polčas - dobesedno začaral svoja vrata in si lasti največ zaslug za prepričljivo vodstvo s 14:8.

 

 

Izbranci slovenskega selektorja Borisa Deniča so v drugi polovici tekme zanesljivo zadržali prednost iz prvega polčasa, najvišjo prednost pa so si priigrali v 45. minuti, ko so povedli s sedmimi goli (22:15), kar je zadostovalo za mirno končnico in zanesljivo zmago.

 

 

V slovenski izbrani vrsti je bil na tekmi v Skjernu najbolj učinkovit krilni igralec francoskega Montpellierja Dragan Gajić, ki je dosegel enajst golov, Uroš Zorman in Luka Žvižej pa sta prispevala po štiri gole.

 

 

Slovenska reprezentanca se bo v soboto v Aalborgu pomerila s Tunizijo, v nedeljo v Aarhusu pa še z domačo izbrano vrsto Danske.