31. 1. 2013

Konec tedna obračuna v evropskih tekmovanjih čakata igralke Krima Mercatorja in GEN-I Zagorja

Rokometašice Krima Mercatorja bodo v nedeljo začele glavni del lige prvakinj. V skupini 2 so njihove tekmice Oltchim Valcea, FTC Budimpešta in Zvezda Zvenigorod. Prav slednja bo prvi nasprotnik Krima v tem delu. Tekma v Rusiji se bo v nedeljo začela ob 14. uri po slovenskem času. Že dan prej bodo v osmini finala pokala EHF zaigrale tudi Zagorjanke.
 
 
Ljubljančanke so se na drugi del lige prvakinj začele pripravljati konec decembra. Po besedah iz Krimovega tabora so igralke bistveno bolje pripravljene kot pred uvodno jesensko tekmo. Če je bila takrat ekipa na 50 odstotkih, je zdaj po mnenju trenerja Toneta Tislja, ki ga je ob tem razveselila še vrnitev na igrišče Brazilke Daniele Piedade, na 75.
 
 
"Pred to tekmo smo v neprimerno boljšem položaju, kot smo bili pred prvo s Clujem. Govorili smo, da imamo dva cilja pred sabo. Eden je bil, da kljub vsem težavam pridemo v drugi krog, drugi cilj, ne toliko odvisen od nas, pa je bil ta, da se Piedadejeva vrne v ekipo. Oboje nam je uspelo in zdaj se lahko pogovarjamo o novih ciljih. Menim, da imamo ekipo, ki je konkurenčna vsem na svetu. Žal pa še nikoli nismo vsi skupaj opravili trenažnega procesa, vendar smo neprimerno bolje pripravljeni kot v prvem delu. V športu nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, ampak če bodo zadeve potekale normalno, menim, da se lahko z vsemi tremi ekipami enakovredno kosamo. Vse skupaj pa se bo bržčas odločilo v zadnjih in ne prvih tekmah," je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal Krimov trener Tone Tiselj.
 
 
Slednji pri ruski ekipi opozarja predvsem na zunanjo linijo, ki jo sestavljajo Ljudmila Postnova, Julija Nikolič in Alexandra Lacrabere, Krimove strelke pa morajo paziti tudi na izkušeno vratarko Marijo Sidorovo. "Ne vemo, v kakšni formi je Zvezda. Nastopa pa v močnejšem prvenstvu, kot je naše. Tudi mi smo imeli nekaj testnih tekem, verjamem, da smo dobro pripravljeni. Zvezda je odlično organiziran klub z visokim proračunom in jasno postavljeno vizijo. Sestavili so zelo kakovostno ekipo, po uvodnem porazu proti Budućnosti so nanizali same zmage, vendar mislim, da imamo dovolj kvalitete, da se z njimi lahko kosamo," meni Tiselj.
 
 
S svojim trenerjem se glede ruske ekipe strinja tudi Barbara Lazović: "Njihova najbolj nevarna igralka je leva zunanja Postnova, imajo odlično organizatorko Nikolićevo, odlična krila, izkušeno vratarko, ampak mi se moramo osredotočiti zgolj na našo igro, predvsem na igro v obrambi, saj se zavedamo, da je to ključ za dober rezultat." Tekmo v Rusiji bosta sodili Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura.
 
 
Konec tega tedna bodo na veliko mednarodno sceno stopile tudi igralke ekipe GEN-I Zagorje. Vodilna ekipa prve slovenske rokometne lige bo oba dvoboja osmine finala evropskega pokala EHF z dansko ekipo Midtylland igrala na domačem igrišču. Prva tekma se bo v soboto, 2. februarja, začela ob 18. uri, povratna pa dan pozneje ob 17. uri. Rokometašice iz Zasavja so v tretjem krogu zanesljivo izločile tekmice iz kosovske Prištine, v bližnjih obračunih s kakovostnimi igralkami iz trenutno vodilne ekipe v kakovostnem danskem prvenstvu pa obljubljajo boj do zadnjega diha. (sta)