27. 5. 2013

Selektorica ženske reprezentance Marta Bon objavila seznam igralk za priprave na SI v Turčiji

Z novinarsko konferenco in sestankom z igralkami je ženska članska reprezentanca Slovenije danes začela priprave na sredozemske igre, ki bodo junija v Turčiji. Selektorica Marta Bon je objavila tudi seznam 19 igralk za priprave na to tekmovanje.

 

 

Slovenske rokometašice bodo priprave na sredozemske igre opravile v dvorani Stožice v Ljubljani, do odhoda v Turčijo (19. junij 2013) pa je načrtovanih 23 treningov in nekaj drugih dejavnosti. Selektorica Marta Bon je objavila tudi seznam 19 igralk, na katerem je 14 igralk iz slovenskih klubov in pet, ki igrajo v tujini.

 

 

Sredozemske igre bo letos gostilo turško mesto Mersin, trajale pa bodo od četrtka, 20. junija, do nedelje, 30. junija. Slovenke bodo v prvem delu tekmovanja nastopile v skupini z reprezentancami Alžirije, Francije in Turčije.

 

 

"Tokratna reprezentančna akcija ima dvojni cilj: po eni strani gre za priprave na sredozemske igre v Turčiji, po drugi pa tudi že nekakšna predpriprava za kvalifikacije za nastop na evropskem prvenstvu leta 2014. Priprave bomo predvsem zaradi racionalizacije stroškov opravili v Ljubljani, začeli pa smo zgodaj, ker nas čaka veliko dela. Na seznamu igralk ni Alje Koren in Lare Hrnčič, ki sta poškodovani," je pojasnila selektorica Marta Bon.

 

 

In kaj Bonova pričakuje od nastopa na sredozemskih igrah? "Želim si dobrega nastopa v Turčiji, ki bi bil dobra popotnica tudi za kvalifikacije za EP. Slovenska reprezentanca je konkurenčna, seveda pa je vprašanje, v kakšnih postavah bodo na sredozemske igre prišle druge reprezentance - v najmočnejših ali pomlajenih," pravi Bonova, ki bo poleg taktično-tehničnih in telesnih zadev na pripravah veliko pozornosti namenila tudi povezavi ekipe v dobro in homogeno celoto.

 

 

 

VABLJENE IGRALKE:

Priimek Ime Klub
ČERENJAK Katja Krka Novo mesto
FERFOLJA Teja GEN-I Zagorje
GREGORC Sanja Krim Mercator
IRMAN Neli GEN-I Zagorje
KRHLIKAR Lina Cercle Dijon (Francija)
MAVSAR Tamara Krim Mercator
PETRINJA Ana Vistal Gdynia (Poljska)
ŠON Maja Podravka (Hrvaška)
LAZOVIĆ Barbara Krim Mercator
ZEC Branka Veplas Velenje
PELIKAN Maxim Eva Celje Celjske mesnine
JERIČEK Nina Nimes (Francija)
MITRUŠEVSKA Neža GEN-I Zagorje
STEFANIŠIN Sergeja Krim Mercator
ZRNEC Maja Krim Mercator
MARINČEK Miša Zelene doline Žalec
GROS Ana Thüringer (Nemčija)
JANKOVIĆ Alja Krim Mercator
VIDIC Urška Krka Novo mesto

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
BON Marta selektor
BREGAR Uroš pomočnik selektorja
POTRATA Andrej fizioterapevt
Slovenske rokometašice v kvalifikacijah za EP 2014 v skupini s Švedsko, Srbijo in ŠvicoV nedeljo v Veszpremu žreb kvalifikacijskih skupin za žensko EP 2014