25. 6. 2013

Sredozemske igre: Slovenci v dramatični končnici spravili na kolena rokometaše Hrvaške

Na tretji tekmi na sredozemskih igrah v Turčiji je moška reprezentanca Slovenije dosegla drugo zmago. Po uspehu proti Grčiji so slovenski rokometaši v Mersinu spravili na kolena tudi izbrano vrsto Hrvaške s 34:32 (18:19).

 

 

SLOVENIJA - HRVAŠKA 34:32 (18:19)

 

 

Mersin - Športna dvorana, sodnika: A. in D. Konjičanin (oba Bosna in Hercegovina).

 

Slovenija: Lesjak (8 obramb), Ferlin (3 obrambe), Marguč 6 (1), Dolenec 6, Bundalo 1, St. Skube 2, Nosan 3, Čemas, Poteko 2, Mačkovšek 5, Cingesar, Bombač 2, Razgor 7 (2), Šoštarič, Papež.

 

Hrvaška: Stevanović, Pešić (8 obramb), H. Batinović 1, Vidović 2, Mrdenović, Šprem 1, Slišković 8, Gavranović 1, Matulić 5 (1), Vujić 1, Tominec, Karačić 8, Matić, D. Batinović 2, Marić 3, Thoss.

 

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Hrvaška 3 (1).

 

Izključitve: Slovenija 10 minut, Hrvaška 12 minut.

 

 

 

Samo nekaj ur po tekmi ženskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške na sredozemskih igrah v Turčiji sta se pomerili tudi izbrani vrsti obeh držav v moški konkurenci. Medtem ko se je tekma pri ženskah končala brez zmagovalca (31:31), so se pri moških pomembne in prestižne zmage veselili igralci selektorja Borisa Deniča.

 

 

Začetek tekme je pripadel našim južnim sosedom, ki so po slabih osmih minutah povedli s 6:3. Toda Slovenci so dvakrat dosegli po tri zadetke zapored in sredi prvega polčasa vodili z 9:7. Naši južni sosedi so najprej hitro izenačili, v naslednjem obdobju pa so si priigrali najvišjo razliko - 18:14 v 25. minuti.

 

 

Po štirih zaporednih golih je slovenska reprezentanca poskrbela za novo izenačenje (18:18), ki je bilo že deveto v prvih tridesetih minutah. V drugem polčasu si nobena reprezentanca ni uspela priigrati več kot dveh golov prednosti, Hrvate (zanje je bil v postavi tudi Nik Tominec) pa sta v igri držala predvsem Ivan Slišković (okrepitev Celja Pivovarne Laško) in Ivan Karačić, ki sta dosegla po osem zadetkov.

 

 

Zadnje izenačenje na tekmi (enajsto v drugem polčasu in skupno dvajseto!) je bilo pri rezultatu 32:32 v 58. minuti. V napeti končnici pa sta Sloveniji drugo zmago na letošnjih sredozemskih igrah priigrala Borut Mačkovšek in Jure Dolenec za končnih 34:32.

 

 

V sredo, 26. junija, se bo Slovenija srečala z reprezentanco Tunizije, Hrvaška pa z Egiptom. V skupini A vodi Turčija s 4 točkami (dve tekmi), sledijo pa ji štiri reprezentance s po dvema (Alžirija, Makedonija, Italija in Srbija).

 

 

 

Trenutni vrstni red - skupina B:

 

 

1. Egipt - 4 točke (2 tekmi)

 

 

2. Slovenija - 4 točke (3 tekme)

 

 

3. Hrvaška - 2 točki (2 tekmi)

 

 

4. Tunizija - 2 točki (2 tekmi)

 

 

5. Grčija - 0 točk (3 tekme)

 

 

 

SREDOZEMSKE IGRE - TURČIJA 2013