26. 6. 2013

V četrtek na Dunaju žrebanje skupin kvalifikacij za nastop na SP 2015 za moške v Katarju

Po neuspehu v kvalifikacijah za EP 2014 na Danskem bo slovenska moška članska reprezentanca morala  v kvalifikacije za nastop na SP 2015. Žrebanje skupin bo v četrtek, 27. junija, na Dunaju, Sloveniji pripada status nosilca, v dodatne kvalifikacije pa se bodo uvrstili zmagovalci petih kvalifikacijskih skupin.

 

 

Žrebanje kvalifikacijskih skupin se bo začelo ob 14.30. V kvalifikacije ne bo potrebno svetovnemu prvaku Španiji, organizatorju Katarju in trem najboljšim z EP 2014 na Danskem. Udeleženci EP 2014 so direktno uvrščeni v dodatne kvalifikacije, kjer se bosta igrali dve tekmi. V dodatne kvalifikacije je uvrščena tudi Nemčija, kot druga najboljša tretja iz kvalifikacij za EP 2014.

 

 

Preostali morajo v kvalifikacije, med njimi tudi Slovenija. Kvalifikacije se bodo igrale januarja prihodnje leto, Slovenija je skupaj z Litvo, Nizozemsko, Portugalsko in Slovaško uvrščena v prvi boben. Udeleženci bodo razdeljeni v pet skupin s po štirimi udeleženci, zmagovalci skupin pa bodo junija 2014 igrali dodatne kvalifikacije za nastop na SP 2015 v Katarju.

 

 

Boben 1: Litva, Nizozemska, Portugalska, SLOVENIJA, Slovaška

 

 

Boben 2: Bosna in Hercegovina, Izrael, Latvija, Romunija, Švica, Turčija, Ukrajina

 

 

Boben 3: Belgija, Ciper, Estonija, Finska, Gruzija, Grčija, Italija, Luksemburg