27. 6. 2013

Kvalifikacije za SP 2015 v Katarju: Slovenci v skupini z Ukrajino, Švico in Luksemburgom

Na Dunaju so izžrebali pet kvalifikacijskih skupin za nastop na svetovnem prvenstvu, ki ga bo leta 2015 gostil Katar. Moška članska reprezentanca Slovenije bo igrala v skupini 3, njeni nasprotniki pa bodo reprezentance Ukrajine, Švice in Luksemburga.

 

 

Pred žrebanjem skupin je bila Slovenija uvrščena med pet nosilcev, poleg nje pa še Litva, Nizozemska, Portugalska in Slovaška. Kvalifikacije bodo potekale januarja 2014, nasprotniki slovenskih rokometašev pa bodo Ukrajinci, Švicarji in Luksemburžani.

 

 

V dodatne kvalifikacije za SP 2015, ki bodo na sporedu junija prihodnje leto, se bodo uvrstili samo zmagovalci petih skupin. V prvi krog kvalifikacij ni bilo potrebno Španiji (aktualni svetovni prvak), Katarju (gostitelj SP) in trem najboljšim reprezentancam z EP 2014 na Danskem.

 

 

Reprezentance, ki bodo nastopale januarja 2014 na Danskem, so neposredno uvrščene v dodatne kvalifikacije, v katerih se bosta igrali po dve tekmi (doma in v gosteh). V dodatne kvalifikacije za SP 2015 je kot druga najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz kvalifikacij za EP 2014 uvrščena tudi Nemčija.

KVALIFIKACIJSKE SKUPINE ZA SP 2015 - MOŠKI:

Skupina 1 Skupina 2 Skupina 3 Skupina 4 Skupina 5
LITVA SLOVAŠKA SLOVENIJA NIZOZEMSKA PORTUGALSKA
TURČIJA ROMUNIJA UKRAJINA IZRAEL BOSNA IN HERCEGOVINA
GRUZIJA CIPER ŠVICA GRČIJA LATVIJA
FINSKA ITALIJA LUKSEMBURG BELGIJA ESTONIJA