28. 12. 2014

Mladinci na prvi pripravljalni tekmi za kvalifikacije za SP remizirali z Madžari

V okviru priprav na kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala pripravljalno tekmo na Madžarskem. Gostitelji Madžari in Slovenci so se razšli z neodločenim rezultatom (24:24).

 

 

MADŽARSKA (U-21) - SLOVENIJA (U-21) 24:24 (12:12)

 

 

Nagyatad - Športna dvorana Atilla Gimnasium, gledalcev: 300, sodnika: Csanyi in Zorgo (oba Madžarska).

 

 

Madžarska: Miklos (9 obramb), Roszavolgy, Hornyak, Leimeter 2, Toth 1, Juhasz 6 (3), Faluvegi 1, Kovacsics, Stranigg 1, Nemes, Vasvari, Gyori 4, Zakics, Torteli, Banhidi, Ligetvari 4, Nagy, Gyene 2 (1), Horvath 1, Szeitl 1, trener: Istvan Csoknyai.

 

 

Slovenija: Blaževič (5 obramb), Kastelic (5 obramb), Škorc (1 obramb), Henigman, Suholežnik 1, Gašperšič 1, Groff 4, Lapajne 2, Janc 7, Jurečič, Ovniček 2, Fižuleto, Verdinek 2, Kodrin 2, Bratkovič 2 (2), Jenko Bogdanič, Marguč, trener: Slavko Ivezič.

 

 

Sedemmetrovke: Madžarska 6 (4), Slovenija 5 (3).

 

 

Izključitve: Madžarska 6 minut, Slovenija 20 minut.

 

 

 

V prvi tekmi na kratkem madžarskem gostovanju so slovenski mladinci po boljši igri v prvem in nekaj slabši v drugem delu igre remizirali z madžarskimi vrstniki. V sploh prvi pripravljalni tekmi za nastop na bližnjih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo je bil selektor Slavko Ivezič lahko bolj zadovoljen z obrambo, saj so naši prejeli le 24 zadetkov, kljub temu, da so imeli kar 20 minut igre v polju ob vratarju le pet igralcev.

 

 

Izključitev je bilo na naši strani za 14 minut več kot na madžarski. Celotno srečanje so naši preizkušali obrambo na črti, enakovredno minutažo pa so dobili vsi vratarji in igralci, medtem ko so Madžari, pri katerih je celotno tekmo branil njihov prvi vratar, igrali bolj na rezultat.

 

 

Kljub temu so bili v obdobju, ko je igrala najmočnejša postava, naši rokometaši v prednosti od dveh do treh zadetkov. Jutri bodo Slovenci na Madžarskem z domačo selekcijo odigrali še eno tekmo, v kateri bodo preizkusili obrambo 5-1. Potem se vračajo domov, kjer bodo nadaljevali s kratkimi pripravami. (rp)