24. 3. 2014

Selektor moške reprezentance Boris Denič objavil seznam kandidatov za turnir na Danskem

V okviru reprezentančnega tedna EHF bo moška članska izbrana vrsta Slovenije nastopila na močnem mednarodnem turnirju Zlate lige na Danskem. Selektor Boris Denič je objavil seznam 21 igralcev za priprave, ki se bodo začele v nedeljo, 30. marca 2014, v Zrečah.

 

 

Na turnirju na Danskem bosta poleg domače reprezentance in Slovenije nastopili še Francija in Norveška. Slovenski rokometaši bodo prvo tekmo odigrali v četrtek, 3. aprila 2014, ob 21. uri z Dansko, naslednji dan se bodo ob 18.45 pomerili s Francijo, zadnji dan turnirja (nedelja, 6. aprila, ob 18. uri) pa še z Norveško.

 

 

Z gostitelji bo moška članska reprezentanca Slovenije igrala v dvorani Forum v Horsensu, proti Francozom v dvorani Gigantium Arena v Aalborgu, zadnjo tekmo proti Norvežanom pa v dvorani NRGi Arena v Aarhusu.

 

 

Selektor Boris Denič je objavil seznam reprezentantov za priprave na turnir Zlate lige na Danskem. Na njem je 21 igralcev, od katerih jih dvanajst igra v tujih klubih, devet pa v slovenskih. Zbor igralcev in reprezentančnega vodstva je v nedeljo, 30. marca 2014, ob 16.30 v hotelu Dobrava v Zrečah.

 

 

Na seznamu med drugimi ni Nenada Bilbije, ki ima težave s stegensko mišico, in Petra Puclja. Med kandidati za reprezentanco (na seznamu je 21 igralcev, na Dansko pa jih drugega aprila bo odpotovalo 16) je tudi Jure Natek, igralec nemškega Magdeburga, ki zaradi številnih poškodb v zadnjih dveh letih ni igral za reprezentanco.

 

 

Boris Denič, selektor reprezentance Slovenije: "Čaka nas kakovosten turnir in tri tekme proti vrhunskim reprezentancam, tako da lahko rečem, da močnejših nasprotnikov pravzaprav sploh ne bi mogli dobiti. Francozi so evropski prvaki, Danci evropski podprvaki, Norvežani pa so tudi v vrhu. Časa za priprave za nastop na Danskem ne bo prav veliko, kajti že po nekaj trenigih v Zrečah bomo odpotovali na tunir. Kljub temu bomo na vseh treh tekmah igrali na polno in brez kalkuliranja. Upam, da bom na teh tekmah dobil odgovore na nekatera svoja odprta vprašanja glede junija in kvalifikacijskih tekem z Madžarsko za uvrstitev na SP v Katarju 2015. Pokazalo se bo, kateri igralci lahko in kateri ne morejo igrati na vrhunski ravni."

 

 

VABLJENI IGRALCI:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
BOMABČ Dean Pays d’ Aix (Francija)
BUNDALO Uroš Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
GABER Matej Montpellier (Francija)
GAJIĆ Dragan Montpellier (Francija)
KAVTIČNIK Vid Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Göppingen (Nemčija)
RAZGOR Simon Maribor Branik (Slovenija)
SKOK Matevž Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
SKUBE Sebastian Celje Pivovarna Laško (Slovenija)
SKUBE Staš Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠKOF Gorazd Nantes (Francija)
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje (Slovenija)
ŠPILER David Meškov Brest (Belorusija)
ZORMAN Uroš Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Miha Toulouse (Francija)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško (Slovenija)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
PORI Primož kondicijski trener
FERJAN Primož fizioterapevt
RANT ROOS Žan maser
DJURIČ Sašo zdravnik
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance