27. 4. 2014

Slovenske mladinke na SP na Hrvaškem v skupini z Rusijo, Romunijo, Brazilijo, Kitajsko in Tunizijo

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije je na žrebanju v Koprivnici dobila nasprotnice na letošnjem SP na Hrvaškem. Slovenke bodo nastopile v skupini D skupaj z Rusijo, Romunijo, Brazilijo, Kitajsko in Tunizijo.

 

 

Na letošnjem svetovnem prvenstvu za mladinke, ki ga bodo od 28. junija do 13. julija gostila štiri mesta na Hrvaškem (Koprivnica, Zagreb, Čakovec in Dugo Selo), bo nastopilo 24 reprezentanc. Neposredno udeležbo sta si zagotovili Hrvaška kot gostitelj tekmovanja in Danska kot aktualni svetovni prvak v kategoriji do 18 let.

 

 

Skozi kvalifikacije si je nastop priigralo še 22 reprezentanc. Dvanajst jih prihaja iz Evrope, štiri iz Azije ter po tri iz Afrike in Južne Amerike. Ekipa selektorja Bojana Voglarja, ki je na nedavnem kvalifikacijskem turnirju na Islandiji osvojila drugo mesto, bo na SP 2014 igrala v skupini D skupaj z Rusijo, Romunijo, Brazilijo, Kitajsko in Tunizijo.

 

 

Pred žrebanjem v mestni hiši je bilo 24 reprezentanc razdeljenih v šest bobnov, Slovenija pa je bila (skupaj s Švedsko, Nemčijo in Hrvaško) uvrščenega v tretjega. V prvem (nosilci) so bile Danska, Rusija, Madžarska in Norveška, v drugem Romunija, Nizozemska, Južna Koreja in Francija, v četrtem Češka, Japonska, Brazilija in Angola, v petem Srbija, Kitajska, Urugvaj in Slonokoščena obala, v šestem bobnu pa Portugalska, Kazahstan, Argentina in Tunizija.

 

 

Na SP 2014 na Hrvaškem je na osnovi današnjega žrebanja 24 reprezentanc razdeljenih v štiri predtekmovalne skupine s po šestimi ekipami. V osmino finala - med 16 najboljših na svetu - iz vsake skupine napredujejo po štiri prvouvrščene reprezentance, pete in šeste pa bodo tekmovanje nadaljevale v tako imenovanem predsedniškem pokalu (za končno uvrstitev od 17. do 24. mesta) v Čakovcu.

 

 

Tekme osmine finala, četrtfinala in vse ostale v boju od 1. do 16. mesta bosta gostila Koprivnica in Dugo Selo.

 

 

 

SKUPINE ZA SP 2014 NA HRVAŠKEM - MLADINKE:

Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
Norveška Danska Madžarska Rusija
Južna Koreja Nizozemska Francija Romunija
Hrvaška Nemčija Švedska Slovenija
Češka Angola Japonska Brazilija
Urugvaj Srbija Kongo Kitajska
Kazahstan Argentina Portugalska Tunizija
SVETOVNO PRVENSTVO ZA MLADINKE - HRVAŠKA 2014