27. 6. 2014

Krimovke in Celjani čakajo na evropske tekmece v ligi prvakinj in ligi prvakov

Gartenhotel Altmannsdorf na Dunaju bo drevi ob 18. uri prizorišče žreba rokometnih skupin v evropski ligi prvakov in prvakinj za sezono 2014/15. Slovenske barve bosta zastopala Celje Pivovarna Laško in Krim Mercator.


Celjski klub bo žreb pričakal v drugem jakostnem bobnu, skupaj z danskim Koldingom, makedonskim Metalurgom iz Skopja in francoskim Dunkerqueom. V prvem bobnu so nemški Kiel, španska Barcelona, madžarski Veszprem in poljski Vive Targi Kielce, v tretjem pa hrvaški Zagreb, ruski Čehovski medvedi, švicarski Kadetten Schaffhausen in švedski Alingsas.


V četrtem bobnu so nemški Rhein-Neckar Löwen, španska Naturhouse La Rioja, madžarski Pick Szeged in poljska Wisla Plock, v petem nemški Flensburg-Handewitt, danski Aalborg, makedonski Vardar iz Skopja in francoski PSG, v šestem pa francoski Montpellier ter zmagovalci treh kvalifikacijskih turnirjev.


Ljubljanska ekipa bo žreb pričakala v prvem jakostnem bobnu. V njem so tudi madžarski Györ, črnogorska Budućnost in norveški Larvik. V drugem bobnu so danski Viborg, romunska Baia Mare, nemški Thüringer in ruski Dinamo Volgograd, v tretjem makedonski Vardar, francoski Metz, avstrijski Hypo Niederösterreich in hrvaška Lokomotiva, v četrtem pa švedski Sävehof, poljski Lublin ter zmagovalca obeh kvalifikacijskih turnirjev.